Voormalig college tennis player Cedric Willems is officieel onderdeel van het Slamstox team! Cedric speelde vier jaar lang college tennis op het hoogste niveau in Amerika (NCAA Division 1) en heeft daar veel successen mogen behalen. Momenteel woont hij in Lincoln, Nebraska en gaat hij namens Slamstox Amerikaanse tennissers helpen met hun recruiting proces.

Meer weten over Cedric, zijn verhaal, en zijn rol bij Slamstox? Keep reading! 

Nederlands Kampioen

Cedric is een oude bekende in de Nederlandse tenniswereld: hij werd namelijk Nederlands kampioen U18 in 2011 voordat hij naar Amerika vertrok. Hij behoorde tot een van de grootste talenten van zijn generatie en stond altijd in de top van de ranking in zijn leeftijdsklasse. Met de schijnwerpers van het Nederlandse tennis op hem gericht, stond Cedric voor een belangrijke keuze: ga ik na mijn middelbare school fulltime tennissen of kies ik voor de college route in Amerika?

College Tennis

Cedric besloot uiteindelijk om na zijn middelbare school de overstap te maken naar college tennis in Amerika. Hij kwam terecht bij Clemson University in South Carolina. Hier won hij onder andere van tweevoudig grandslam kampioen Andreas Mies (Auburn) en speelde hij zowel in de single als dubbel in een van de sterkste Amerikaanse competities (ACC).

Na een jaar besloot Cedric om een transfer te maken naar de University of Utah, met de Nederlandse Roeland Brateanu als coach. Hier bereikte Cedric de toppunten van zijn carrière. Hij behaalde de halve finale van de regionals in de Fall van 2014, speelde in de mega sterke Pac-12 competitie tegen huidige profspelers zoals McKenzie McDonald (UCLA) en werd in het seizoen van 2015 uitgeroepen tot captain van zijn team bij de Utah Utes.

In zijn senior year speelde Cedric zowel in de single als in de dubbel op de #1 positie voor Utah, bereikte hij de top 50 van Amerika, en deed hij enorm veel ervaring op zowel op de tennisbaan als op leiderschapsgebied.

Na zijn college carrière kwam Cedric nog twee jaar uit in de Nederlandse eredivisie voor heren en heeft hij nog een tijdje op hoog niveau gespeeld. Ook behaalde hij in die periode zijn masteropleiding in Business Administration in Amsterdam. Recent besloot hij om terug te verhuizen naar Amerika om daar officieel te gaan wonen met zijn vrouw en pasgeboren kindje. Tijd voor een nieuwe fase, dus!

Slamstox Amerika

In de afgelopen maanden sloot Cedric zich als assistent coach aan bij de University of Nebraska, uitkomend in de Big 10 competitie. Dit heeft hem veel ervaring en inzichten opgeleverd aan de coachende kant, maar heeft hem ook in contact gebracht met veel clubs, trainers en tennissers uit Amerika. Gecombineerd met de kennis, de resources en het netwerk van Slamstox is Cedric de perfecte man om de ambities van Slamstox in Amerika verder uit te rollen.

 “Ik heb tijdens mijn tijd in Amerika ervaring op kunnen doen als speler en als coach, en op het hoogste niveau mee kunnen draaien. Dit heeft me veel goede inzichten gegeven en vormt een sterke basis om als recruiter binnen Slamstox aan de slag te gaan” zegt Cedric. “In Amerika is het heel normaal dat spelers vanaf 12-jarige leeftijd al bezig zijn met hun ‘recruiting process’ en het bekijken van Amerikaanse college teams. Ze missen alleen vaak de kennis en het netwerk van een partij zoals Slamstox. Hierin kan ik de verbinding perfect maken. Slamstox staat bij de universiteiten en coaches in Amerika bekend als een zeer professioneel en betrouwbaar bedrijf, en hier bouw ik graag aan verder.”

Naast het begeleiden van Amerikaanse spelers kan Cedric ook snel schakelen met coaches en met Slamstox spelers die al in Amerika wonen, om het contact en de service zo gemakkelijk en professioneel mogelijk te maken.

Cedric heeft een fantastische tijd gehad bij de University of Utah en heeft aan zijn interview skills gewerkt om alle betrokkenen te bedanken in deze video:

Ben je benieuwd naar de ervaringen van Cedric, wil je hem een vraag stellen of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een college tennis scholarship in Amerika? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!