Hij is ondertussen alweer even in dienst en we hebben hem al eens aangekondigd, maar wij vonden het tijd om onze nieuwe aanwinst voor American Football nog eens goed uit te lichten!

Geraldo Boldewijn is bij Slamstox in dienst getreden als de nieuwe American Football expert om Nederlandse American Football spelers te begeleiden in hun American dream. Nu is Geraldo niet zomaar een American Football liefhebber… Hij heeft namelijk zelf ook college football gespeeld én als klapper op de vuurpijl heeft hij zelfs in de NFL én de CFL gespeeld!

Het is allemaal begonnen als jonge ambitieuze American Football speler voor het Amsterdamse football team. Al snel werd Geraldo verliefd op het spelletje en begon het zijn vruchten af te werpen. Samen met zijn team boekte ze veel successen en werden ze meerdere keren Nederlands kampioen, ook heeft Geraldo voor het Nederlandse team gespeeld en meegedraaid op meerdere Europese toernooien. Al snel werden Geraldo en een aantal teamgenoten enthousiast van het idee om American Football te spelen in Amerika, het mekka van American Football.

Op 17-jarige leeftijd is Geraldo met 10 andere teamgenoten vertrokken naar het land van American Football, Amerika. Daar hebben zij zich aangesloten bij een summer camp om beter te worden en connecties op te doen, met maar liefst 400 andere spelers maakte zij deel uit van het football summer camp in Boise, Idaho. Na afloop van de summer camp zijn Geraldo en zijn teamgenoten uit Amsterdam langs iedere high school in Boise gegaan met de vraag of zij mee mochten trainen. Iets wat natuurlijk overduidelijk opviel bij de coaches.

In Boise heeft Geraldo zijn gastfamilie ontmoet die hem hebben opgenomen en onderdak hebben gegeven. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij zijn senior jaar van high school kon afmaken bij Capitol High School in Boise Idaho. Na zijn 4e wedstrijd voor Capitol High werd Geraldo gescout door de coach van Boise State University wat ervoor heeft gezorgd dat hij nog 4 jaar in Amerika mocht blijven met een scholarship van de universiteit.

Capitol High School

Bij Boise State heeft Geraldo zich mogen ontwikkelen tot compleet ander mens, de ervaring als student in de dorms, het campus leven en zijn ontwikkeling als mens in vier jaar college heeft hem gevormd tot de persoon wie hij nu is. Een echte doorzetter!

Boise State University

Na zijn tijd bij Boise State heeft Geraldo zich aangesloten bij NFL team de ‘Atlanta Falcons’. Bij de Atlanta Falcons heeft Geraldo gespeeld met de grootste receiver namen van dat moment, een moment waar hij nog steeds super trots op is. Helaas moest Geraldo zijn speeltijd bij de Atlanta Falcons eerder stopzetten vanwege een hamstring blessure.

Dat was het moment dat Geraldo werd geïntroduceerd aan de Canadian Football League (CFL), hij ontving een telefoontje van de eigenaar van de BC Lions in Vancouver Canada. Op dat moment besloot hij te tekenen bij de BC Lions. Hij verhuist naar Canada om vervolgens twee seizoenen te spelen voor het Canadese team.

Na twee seizoenen besluit Geraldo dat het genoeg is geweest, zijn lichaam heeft een hoop tikken te verduren gehad en is niet meer de oude zoals het vroeger was. Terug in Nederland, december 2016, besluit Geraldo om na te gaan denken over zijn carrière na American Football. Na een aantal jaren werkzaam te zijn voor verschillende organisaties besluit hij zich te joinen bij het Slamstox team. Way to go champ!

Stadion Atlanta Falcons

Bekijk hieronder het interview dat we opnamen met Geraldo waarin hij zijn verhaal vertelt én wij unieke beelden laten zien van zijn carrière bij Boise State, de Atlanta Falcons en de BC Lions! Check it out!