Afgelopen zaterdag was Slamstox aanwezig bij het NK Junioren Indoor Atletiek te Omnisport in Apeldoorn. Hier gingen vele talentvolle jongens en meiden in de leeftijdscategorie U18 & U20 voor het goud en voor nieuwe persoonlijke records. Naast de Slamstox-Athletes die actief waren tijdens het kampioenschap, hebben we ook gescout naar nieuw talent voor de college track & field competitie in Amerika.

Met trots mag worden gezegd dat er onder de Slamstox-Athletes 2 personal records zijn verbeterd en 5 medailles zijn behaald waaronder 2 brons, 2 zilver en 1 goud.

Slamstox-Athletes

Bij het verspringen voor de meiden U20 sprong Ilse Steigenga van AV Lionitas zichzelf naar het goud. Bij haar vijfde sprong, sprong ze een afstand van 5,95 meter. Hiermee zou het goud al voor haar zijn geweest. Vervolgens gaat ze nog over deze prestatie heen door een geweldige sprong met een afstand van 6,02 meter. Hiermee vestigde ze een dik nieuw persoonlijk record, en tonen steeds meer Amerikaanse atletiek teams interesse in Ilse.

Bij de 1500 meter voor de meiden U20 liep Emmy van den Berg van Prins Hendrik zichzelf naar het zilver. Ze liep een tijd van 4:35,11 minuten. Hiermee was ze 2 seconden langzamer dan de nummer 1. Wel verbeterde ze haar persoonlijk record met 3 seconden. In Amerika zijn middellange afstandslopers en cross country atleten zeer gewild voor college teams.

Bij het onderdeel hink-stap-springen (HSS) voor de meiden U20 behaalde Louiza Kruiswijk van AV Atverni een mooie tweede plaats. Met een afstand van 11,78 eindigde ze 29 centimeter achter de eerste plaats. Louiza verbeterde ook haar persoonlijke record met precies 14 centimeter.

Ook bij de mannen zijn er mooie resultaten behaald. Bij het hoogspringen in de categorie U20 wist Jelle Golbach van AV Haaksbergen een bronzen medaille binnen te halen. Dit deed hij door een hoogte van 1,97 meter te springen. Een mooie prestatie voor Jelle, die hard aan het werken is om atletiek en studie te gaan combineren in Amerika vanaf augustus 2020.

Ook Peter de Kruyff van Hellas Utrecht ging met een bronzen medaille naar huis. Bij het onderdeel HSS in de categorie U20 sprong hij een afstand van 13,37 meter. Hiermee bleef hij ruim voor op de vierde plek en vestigde ook hij een nieuw persoonlijk record met een verbetering van 67 centimeter.

Velen andere Slamstox athletes waren ook actief tijdens de NK Indoor. We vonden het gaaf om iedereen in actie te zien en hebben veel talent en skills gezien waar Amerikaanse colleges naar op zoek zijn.

Het proces

Alle van deze vijf Slamstox-Athletes zijn bezig met het proces om Student-Athlete te worden. Dit doen ze zodat ze op zowel sport- als studiegebied verder kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ook weten ze dat ze in Amerika een ontwikkeling op persoonlijk vlak zullen doormaken waar ze de rest van hun leven baat bij zullen hebben.

Naast dat wij onze Slamstox-Athletes hebben zien presteren, hebben wij ook vele andere atleten nieuwe persoonlijke records en medailles zien behalen. Namens het Slamstox team willen we iedereen feliciteren met de behaalde resultaten en wij kijken er naar uit om jullie de komende maanden te volgen en te zien ontwikkelen.

Interesse?

Ben je benieuwd of wil je meer weten over atletiek en studeren in Amerika? Kijk op onze track & field pagina en schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking! En wil je alvast een idee krijgen hoe het er op de betere colleges aan toe gaat, check dan deze video!