Slamstox is trots om aan te kondigen dat college soccer sterspeler Wouter Verstraaten ons team komt versterken! Wouter heeft enorme ervaring bij professionele voetbalclubs, gespeeld op het hoogste college soccer niveau en daarnaast ook ervaring met Amerikaanse MLS teams en agents. Hij brengt veel ervaring en kennis mee om ons groeiende soccer netwerk verder te versterken. Binnen het Slamstox team is Wouter verantwoordelijk voor de begeleiding en plaatsing van voetballers die in Amerika willen voetballen en studeren in het college soccer systeem. Check zijn imposante carrière en achtergrond om meer over Wouter te leren!

Van Nederland naar Amerika

Nadat Wouter het grootste gedeelte van zijn voetbaljeugd had doorgebracht bij PSV Eindhoven, maakte hij een transfer naar het eerste team van FC Eindhoven. Als getalenteerde, atletische en sterke centrale verdediger speelde Wouter veel internationale wedstrijden en toernooien. Ondanks dat voetbal verreweg het meest belangrijke was in zijn leven, bleef hij altijd op hoog niveau studeren. Na het behalen van zijn VWO diploma heeft hij zelfs twee full time studiejaren gehaald aan de Universiteit van Tilburg. In 2016 werd Wouter een van de eerste voetballers die via Slamstox ging voetballen en studeren in Amerika. Samen met zijn goede vriend en teamgenoot Bob Groenendijk, besloot Wouter om de grote stap naar Amerika te maken. De vrienden gingen voetballen en studeren bij University of the Pacific. Dit was een geweldige stap voor beiden om verder te gaan met hun voetbalcarrière en toch een goede studie te kunnen behalen. De Nederlandse kranten, waaronder het Eindhovens Dagblad, schreven er destijds ook een mooi artikel over. Deze kun je hier lezen.

Van college soccer naar de MLS

Gedurende zijn tijd bij University of the Pacific in California, werd Wouter een van de meest succesvolle college voetballers van Amerika. Met een zogenaamde “All-American” status, 3 deelnames aan het befaamde NCAA toernooi, meerdere prijzen en heel veel winnende doelpunten, viel hij op bij Amerikaanse PDF en MLS teams. Wouter is gedurende twee zomers op stage geweest bij het U23 team van de Portland Timbers, een van de grootste profclubs van Amerika in de MLS. Alsof het voetballen alleen nog niet genoeg was, behaalde Wouter in deze tijd ook een universitair diploma in finance en is hij zelfs met een selecte studiegroep een week op Wall Street in New York City geweest om ervaring op te doen met “financial markets”. Om zijn voetballende en studerende tijd in Amerika nog meer glans te geven, werd Wouter na zijn laatste seizoen bij de Pacific Tigers als een van de 60 beste studerende voetballers geselecteerd voor de MLS Combines.

De bal overspelen naar de nieuwe generaties

“Een geweldig avontuur op het voetbalveld, op school en sowieso in het leven” zegt Wouter. “Toen ik jong was, dacht ik alleen maar aan professioneel voetbal, net zoals de meeste jonge spelers. In Amerika heb ik geleerd dat je voetballen en studeren op hoog niveau kunt combineren en daarnaast ook een geweldige tijd kunt beleven met internationale vrienden. Ik heb er heel veel zin in om de jongere generatie voetballers te adviseren over hun mogelijke kansen op voetbal- en studiegebied, en om ze te helpen om hun ambities te realiseren. Na drie jaar college voetbal in Amerika, weet ik precies welke teams en universiteiten goed zijn om naar toe te gaan, en welke misschien minder geschikt zijn. Of je een goed diploma wil behalen, op het allerhoogste niveau wil voetballen, internationale ervaring wil opdoen of zelfs profvoetballer wil worden, in Amerika is alles mogelijk zolang je maar op de juiste plek terecht komt!”

Heb jij interesse om Wouter te leren kennen en met hem te bespreken wat jouw kansen zijn om te voetballen en studeren in Amerika? Stuur een email naar wouter@slamstox.com of vul het formulier in voor een gratis kennismakingsgesprek op onze voetbal pagina. See you soon!