Image

Baseball

College baseball in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau baseball te combineren. Wil jij meer weten over college baseball, de mogelijkheden, voorwaarden, of meer? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College baseball en studeren in Amerika

Meer dan 1.700 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor baseball atleten die graag honkbal met hun studie willen combineren. College baseball is dé manier om een betere baseball athlete te worden, zowel fysiek als mentaal sterker te worden, een netwerk van internationale vrienden te creëren en jezelf maximaal te ontwikkelen. Daarbij behaal je een erkend diploma dat de fundering gaat leggen voor een succesvolle carrière.

Voor veel spelers is college baseball ook een perfecte route om later prof te worden.

Hoe werkt college baseball?

College baseball is anders dan het ‘normale’ baseball dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt in Amerika niet voor een clubteam, maar voor een school of een universiteit. In Amerika is dit de hoogst haalbare competitie voor jeugdspelers.

Gemiddeld bestaat een team uit 35 jongens, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste teams van Amerika aan mee mogen doen!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er hangt tijdens de wedstrijden. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er ineens middenin de wedstrijd over de baan wordt geschreeuwd en dat er duizenden fans en studenten zitten te kijken: het energielevel is erg hoog!

College baseball fun & facts

Wist je dat …

  • Bij college baseball het gebruikelijk is om rechtstreeks van junior college naar de MLB te gaan?
  • Een van de grootste universiteitsstadion in de VS meer dan 24.000 zitplaatsen heeft?
  • Als je met jouw college baseball team, de College World Series wint, je wordt gekroond tot nationaal kampioen?’
  • Jongens in Amerika soms al op 12-jarige leeftijd beginnen met het zoeken naar een scholarship voor honkbal?

Lees meer

Voorwaarden en scholarships

Het college baseball systeem is onderverdeeld in zeven verschillende divisies. Elk divisie biedt zijn eigen unieke cultuur en ervaring en heeft verschillende mate van concurrentie. Daarom verschilt het niveau van wereldtopspelers in Division 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies. Afhankelijk van jouw niveau en ambities selecteren we een divisie en een universiteit die het beste bij je past.

Slamstox werkt voor baseball spelers met internationale ervaring maar ook voor regionale spelers.

Academische voorwaarden

Om college baseball te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college baseball speler te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship op een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw sportniveau als jouw academische wensen.

Daarnaast creëren wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat coaches in Amerika weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college

Nadat je vier jaar baseball hebt gespeeld en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd veel mogelijkheden voor je: zowel op als naast het veld. Sommige van de beste college baseball spelers kiezen voor een professionele carrière terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen? Klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?