Vandaag is het alweer tijd voor de derde staat in onze serie ‘What to do when in …’. We nemen je mee naar Texas! In deze serie laten we je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten zien van één van de 50 staten. Als student-athlete besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren. Gelukkig is er ook voldoende tijd om het land te gaan ontdekken. Vandaag dus Texas… waar de staat ligt? We wijzen hem even voor je aan op de Slamstox kaart hieronder.

USA MAP – Slamstox Office

Texas is vooral bekend vanwege de oliewinning en cowboys. Maar de staat heeft nog zoveel meer te bieden. Benieuwd wat je allemaal in Texas kunt doen en welke plekken een echte must visit zijn? Lees dan snel verder.

Big Bend National Park

In het zuidwesten van Texas, tegen de Mexicaanse grens aan, ligt het Big Bend National Park. Door dit park stroomt de rivier de Rio Grande. Het park is dan ook uitstekend te ontdekken vanaf het water, zowel per kajak als boot, voor iedereen worden rondleidingen aangeboden. In het Nationale park kun je genoeg woestijngebieden, canyons en rotsformaties vinden, maar er zijn ook genoeg dieren te vinden zoals beren en tal van verschillende soorten vogels. Bovendien zijn er in het verleden meermaals ontdekkingen gedaan van overzeese fossielen en dinosaurussen restanten.

Big Bend National Park
Big Bend National Park

San Antonio River Walk

De San Antonio River Walk is een stadspark aan het water in San Antonio en vormt het hart van de stad. Het voetpad is bijna 25 kilometer lang en leidt je naar alle belangrijke bezienswaardigheden. Maar daarnaast bevinden zich ook talloze restaurants en winkels langs de rivier. Of te wel, de San Antonio River Walk is de perfecte manier om de stad te ontdekken. Geen zin om te wandelen? Je kunt ook de stad vanaf het water ontdekken en alles van de San Antonio River Walk op deze manier zien.

San Antonio River Walk
San Antonio River Walk

Terlingua

Terlingua is een ‘’spookstadje’’ dichtbij het Big Bend National Park. Aan het einde van de negentiende eeuw werd de stad enorm populair onder mijnwerkers en beleefde de stad zijn hoogtij dagen. Aan het eind van de Tweede wereldoorlog ging de mijn failliet en vertrokken alle mijnwerkers uit de stad. Intussen is de stad geheel verlaten, en kun je een wandeling maken langs de ruïnes of een kijkje nemen in de oude gevangenis.

Leuk feitje: ieder jaar vind hier in november de chili cookout plaats, een feestelijke gebeurtenis en wedstrijd wie de beste chili maakt.

Terlingua
Terlingua

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch is een openbaar kunstwerk in Amarillo, bestaande uit tien Cadillacs die recht omhoog staan en met de neus in het zand zijn begraven. Het kunstwerk werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontworpen door een groep kunstenaars uit San Francisco. Hoewel de plek in het verleden de locatie is geweest van verschillende protesten, en tegenwoordig officieel op privé terrein staat, is het nog steeds erg populair bij toeristen en locals. Het staat vooral nog bekend om zijn met graffiti bespoten kunstwerk.

Cadillac Ranch

The USS Lexington

USS Lexington is een vliegdekschip, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de Amerikaanse marine. Het vliegdekship werd gebruikt tijdens meerdere zeeslagen, waaronder bij Pearl Harbor. Het schip draagt de bijnaam ‘’The Blue Ghost’’, en ligt sinds 1992 aangemeerd in Corpus Christi waar het sindsdien ook dient als museum. Hiervoor werd het schip weer in ere hersteld en werden bijvoorbeeld meerdere kanonnen terug geplaatst. Bovendien werd het schip in 2003 benoemt tot nationaal historisch monument. Dat moet wel een indrukwekkend museum zijn.

The USS Lexington

Space center Houston

Het Space center in Houston is een science museum en officieel bezoekerscentrum van het NASA Johnson Space Center in Houston. Het museum is immens groot (23.000 m2) en stelt meerdere relevante ruimtevaart ten toon. Waaronder ook de Apollo 17, die tijdens de laatste Apollo missie gebruikt werd tijdens een bemande maanlanding. Maar daarnaast zijn er ook genoeg tentoonstellingen en voorstellingen die je meer leren over de ruimtevaart en NASA. Plan een bezoekje aan het Space Center en waan je voor even in de ruimte.

Space Center Houston

The Alamo

De Alamo vormt een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van de Texaanse onafhankelijkheidsoorlog. De Alamo was namelijk een katholiek missiegebouw in San Antonio, het centrum van de Texaanse onafhankelijkheidsbeweging. Het feit dat het zo’n belangrijk gebouw is, bewijst wel het feit dat er vele legendes over rond gaan. Een erg belangrijk gebouw in de geschiedenis van Texas dus. Veel plekken rondom de Alamo herinneren je aan de Texaanse onafhankelijkheidsoorlog. Een must visit als je het ons vraagt.

The Alamo

Houston Livestock Show and Rodeo

De Houston Livestock Show en Rodeo is de grootste vee tentoonstelling en rodeo ter wereld. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1931, en wordt sinds 2003 gehouden in het NRG Stadium, waar normaliter American football wedstrijden gespeeld worden. Het evenement trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers, duurt 20 dagen en is intussen een waar symbool geworden voor de stad Houston. Ook diverse bekende artiesten waren in het verleden aanwezig, onder andere Elvis Presley, Beyoncé en John Legend traden hier tijdens de show op.

Houston Livestock Show and Rodeo

Dallas

Dallas was een enorm populaire serie aan het einde van de vorige eeuw over een familie, wonend op een ranch die rijk waren geworden door de olie-industrie. Fan van de serie? Je kunt de populaire ranch tegenwoordig zelf bezoeken.

De stad Dallas is nu vooral bekend als metropool, en de op twee na grootste stad van Texas. De stad trekt vooral veel toeristen vanwege haar historische straten, culturele achtergrond en mooie architectuur. Als je in Dallas bent, breng dan ook een bezoekje aan Dealy Plaza. Dit is de plek waar de voormalig president van Amerika John F. Kennedy dodelijk gewoond raakte toen hij in een open limousine beschoten werd.

Dallas

Guadalupe Mountains National Park

Guadalupe Mountains is een nationaal park in het westen van Texas. In het park ligt het hoogte punt van Texas; Guadalupe Peak op 2.667 meter hoog. Het park kent een mooie, veelzijdige natuur, met dichtbegroeide bossen, maar ook uitgestrekte rots gebieden. Een must visit voor een mooie wandeling, het park kent namelijk maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden. Daarnaast staat het park ook bekend om ’s werelds meest uitgebreide fossielrif uit het Perm tijdperk. Zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken.

Guadalupe Mountains National Park

Genoeg leuke dingen te zien en te doen in Texas dus. Wij snappen wel dat student-athletes graag naar Texas willen gaan. Wil jij student-athlete worden of meer informatie over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!