Deze week in onze serie ‘What to do when in…’ Gaan we een kijkje nemen in de staat Louisiana! De staat ligt in het zuiden van Amerika en is gelegen aan de golf van Mexico. De bekende stad New Orleans is er gelegen en komt ook meermaals terug in onze blog. Er is voor iedereen wat te beleven in deze staat, van New Orleans tot de mogelijkheid om op avontuur te gaan door het moeras. Kortom; genoeg te doen in Louisiana! Maar waar ligt deze staat nu eigenlijk? Check het op onze Slamstox map hieronder:

Slamstox map

Alles weten over de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Louisiana? Lees dan snel verder.

Mardi Gras – New Orleans

Mardi Gras is misschien wel een van de bekendste festiviteiten in Louisiana. In New Orleans vieren ze een soort carnaval dat intussen wereldwijd bekend is en jaarlijks veel toeristen trekt. Het wordt ieder jaar gevierd voor as woensdag en 47 dagen voor Pasen. In 2023 vindt de aftrap plaats op dinsdag 21 februari en het belooft weer een spektakel te worden. Het is een feest is voor iedereen en je mag je dan ook kleden hoe jij wilt, als je maar iets groens, paars of goud aan hebt tijdens de optocht. Er wordt enorm veel gegeten en gefeest tijdens Mardi Gras en qua eten zit je hier ook zeker op de juiste plek. Als je hierbij wilt zijn is het wel verstandig om vroeg je accommodatie en vlucht te boeken want het zit zo vol!

Mardi Gras – New Orleans

French Quarter – New Orleans

Zoals de naam al zegt is dit het Franse gedeelte van de stad New Orleans en is ook een van de drukstbezochte gedeeltes van de stad. Dit historische deel stamt nog uit de tijd van de Franse koloniale bezetting en dat is goed te zien aan bijvoorbeeld de architectuur. Verder is het intussen uitgegroeid tot de plek met de beste restaurants, bars en winkels in de stad. In de French Quarter zijn ook paar hele vette hotels te vinden die in de oude stijl zijn vormgegeven zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Wees er zeker van dat je niks mist van The French Quarter als je in New Orleans bent.

French Quarter – New Orleans

National WWII Museum – New Orleans

In New Orleans is volgens ons nog een must visit museum te vinden voor iedereen die zich (meer) wilt verdiepen in de tweede wereldoorlog geschiedenis van Amerika. Maar ook voor alleen de ervaring is het National WWII museum meer dan geschikt. In het museum kun je op een interactieve manier het hele tijdspad van de oorlog meemaken, van de strijd in Europa tot aan de stranden van Okinawa en de strijd om Midway. Ook kun je er allerlei militaire apparatuur uittesten en een ritje maken in een van de oude voertuigen.

The National WWII Museum – New Orleans

Jazz fest – New Orleans

In Louisiana is Jazz super populair, zo kun je in New Orleans enorm veel bars vinden waar dit genre live wordt gespeeld. Eigenlijk zijn er door heel de staat allerlei jazzfestivals te vinden. Maar de plek in Louisiana waar Jazz het meest populair is, is bij bijna iedere bar is in New Orleans. Hier is een enorm festival wat meestal eind april of begin mei wordt gehouden. Zeker iets om te onthouden dus als je van Jazz houdt en je wat eerder klaar bent met al je tentamens. Als je geen fan bent is het ook slim om deze data te onthouden, want het kan nog wel een enorm druk zijn in New Orleans!

Jazz Fest – New Orleans

Steamboat tour – New Orleans

Zoals je ondertussen waarschijnlijk al wel gelezen hebt, is er enorm veel te doen in New Orleans. Het volgende uitje is namelijk een ”Stoomboot tour” op een origineel schip uit de jaren 1800. Het unieke is dat deze schepen worden aangedreven door een groot rat aan de achterkant. Een ander leuk feitje is dat er tijdens de tocht altijd live jazzmuziek wordt gespeeld. Deze stoomboot vaart vooral over de Mississippi rivier en legt af en toe aan bij moerassen waar je wilde alligators kunt spotten. Dit uitje kun je alleen vinden in New Orleans en het is dus zeker de moeite waard!

Steamboat Natches – Mississippi River

Crawfish Capital of the World

Wist je dat 90 procent van alle kreeften en krabben uit Louisiana komen? Geen wonder dat je in bijna ieder restaurant hier fantastisch krab en kreeft kunt eten en ander voordeel het is ook niet eens zo enorm duur in deze staat. Het wordt hier vaak samen gestoomd met aardappel, mais en soms nog bepaalde stukken vlees in de vorm van een soep en wordt Gumball genoemd. Uiteindelijk krijg je een enorm bord vol heerlijk eten voor je neus, check de afbeelding hieronder. 

Crawfish Bowl – New Orleans

Alligators spotten

Louisiana wordt ook wel eens het Home of the Alligator genoemd door de enorm hoeveelheid alligators die er in het wild leven. In Louisiana zijn dan ook veel moerassen te vinden waardoor ze in perfecte omstandigheden kunnen leven. Zeker in het zuiden kun je regelmatig een alligator in het wild spotten ondanks ze eigenlijk best verlegen zijn. Er zijn ook speciale tours door het moeras waar ze alles uitleggen over de moerassen en wordt er alles aan gedaan om alligators te spotten. Een avontuur wat je volgens ons ook zeker niet mag missen!

Alligator – Louisiana

Louisiana State University – Baton Rouge

Een van de bekendste universiteiten in deze staat draagt ook haar naam, Louisiana State University. Los van het feit dat dit een academisch uitstekende school is, hebben zij ook voor hun student-athletes fantastische faciliteiten. Ze staan vooral bekend om hun American Football team de LSU Fighting Tigers. Vooral de wedstrijd tegen hun grootste rivaal Alabama is er zeker eentje om op je lijst te zetten wanneer je een bezoek brengt aan Louisiana. Wist je dat LSU Football het 6e grootjes stadion in Amerika heeft? Lees er alles over in onze blog over American football faciliteiten.

LSU Football – Louisiana State University

Louisiana’s Creole Heritage Site

Louisiana kent net als vele andere zuidelijke staten in de VS een groot slavernijverleden. Op dit landgoed kun je in een kijkje nemen in deze oude wereld met de originele plantages en bijbehorende huizen. Je wordt er meegenomen in het verhaal van een familie die er al vier generaties woont en krijgt een uniek beeld in hun inzichten over het verleden van de plantage. Vooral een activiteit als je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse geschiedenis, zeker als je in New Orleans bent, dan is het maar een uurtje rijden voor je in het moeras bent.

Creole Heritage Site

Poverty Point World Heritage Site

In het noorden van Louisiana kun je een archeologisch gebied bezoeken, wat gemaakt is door een van de eerste bewoners van dit gebied. Er ligt een enorm stuk aardewerk wat te linken is aan een nederzetting uit de prehistorie, het staat dan ook op de werelderfgoedlijst en er is een museum naast gebouwd waar uitleg wordt gegeven over het gebied. Zeker het bezoeken waard. 

Poverty Point World Heritage Site

Wil jij ook studeren en sporten in Amerika of meer weten over de mogelijkheden om dit specifiek in Louisiana te doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over sporten en studeren in Amerika!