In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Anne van den Broek, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Anne meer over haarzelf vertelt.

Sports: Track and Field
Entry semester: Fall 2023

De 21-jarige Anne is als kind begonnen met turnen, maar is vanaf haar veertiende begonnen met atletiek. Nu is ze lid bij twee verenigingen en heeft een groep van haar eigen leeftijd en hetzelfde niveau om mee te trainen. Ze supporten elkaar als het goed gaat maar ook als het even wat minder gaat. 

Wat Anne bijzonder maakt als persoon is dat ze heel gemotiveerd is leergierig, zowel op de atletiekbaan als op school. Dit maakt Anne een hele coachbare atleet. Als atleet gaat Anne heel gedisciplineerd te werk en doet ze er alles aan om haar gestelde doelen te behalen. 

In Amerika is ze van plan om zichzelf door te blijven ontwikkelen als persoon en als atleet. Ook wilt ze het hoogst mogelijke niveau behalen samen met haar team. Ze kijkt uit naar trainingen met een gemotiveerd team die elkaar supporten om de beste versies uit hunzelf te halen. 

“ I can help my team to stay focussed and perform at their best, both as students as well as athletes.”

Anne van den Broek