In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Emma Staal, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Emma meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Emma Staal is 19 jaar oud en woont met haar ouders en broertje in Muiden. Emma tennist al vanaf haar elfde en werd meteen verliefd op de sport. Ze gebruikte elk uur van elke dag om op de baan te staan en doet het liefst nog steeds.  

In het dagelijks leven is Emma een extravert persoon die erg houdt van gezelligheid en nieuwe vrienden maken. Haar vriendinnen beschrijven haar dan ook als een ‘sociale vlinder’. Op de baan is Emma een agressieve speelster met harde service, maar haar echte wapen is toch haar backhand. Ook is ze erg fanatiek en vecht ze altijd voor elk punt.

In Amerika hoopt Emma veel over zichzelf te leren en vooral een grote ontwikkeling te maken als tennisster. Haar doel in het leven is dan ook om alles eruit te halen wat er in zit en verder gelukkig te zijn met haar vrienden en familie. Emma is zeer gemotiveerd om in Amerika in een leuk team te komen en al haar teamgenoten toe te juichen en te motiveren.

‘’I am very motivated and I really enjoy cheering for my teammates.’’

Emma Staal

Wil je graag meer zien van Emma? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.