In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Floyd Frèrejean, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Floyd wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met tennisbeelden van Floyd als ook zijn profiel op de Slamstox website.

Sports: Men’s Tennis
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Floyd woont in Geertruidenberg en tennist al vrijwel heel zijn leven. Vanaf zijn 8e leeftijd speelt Floyd tennis omdat hij op school de kans kreeg om tennis uit te proberen. Vanaf zijn 10e leeftijd neemt hij het tennissen al een stuk serieuzer en sinds 2021 is hij er bijna full-time mee bezig. Ook na zijn trainingen is Floyd bezig met zijn sport door bijvoorbeeld heel bewust bezig te zijn met zijn dieet.

Floyd is een super vrolijk en sociaal persoon en mensen beschrijven hem als een persoon waarbij ze zich snel comfortabel voelen. Wat Floyd nog meer speciaal maakt is dat hij is opgegroeid met twee verschillende culturen. Zijn moeder is Chinees en zijn vader is Nederlands waardoor hij ook tweetalig is opgevoed, een leuke verrassing is dus dat Floyd ook chinees spreekt. Naast tennis heeft onze topper ook 6 jaar pianoles gehad, heeft hij ook erg lang schaakles gehad én heeft hij een Chinees diploma. Een bijzonder persoon zou je dus wel kunnen zeggen!

Zijn fysieke kracht en doorzettingsvermogen maken hem een sterke tennisspeler waardoor hij uitblinkt in de lange wedstrijden en hij vecht tot het laatste punt. In Amerika hoopt Floyd een combinatie te vinden van hoog niveau studie en hoog niveau tennis om zijn eigen carrière een boost te geven.

”Ik zie Amerika als een echte levensles waarin ik mezelf kan ontwikkelen als persoon, en ik hoop dat de lessen die ik leer in college leer me gaan helpen aan een succesvolle toekomst.”

Floyd Frèrejean

Wil je graag meer zien van Floyd? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Floyd en bekijk hier zijn profiel op de Slamstox website.