In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Daan Moelands, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Daan wat meer over zichzelf vertelt.

Sports: Men’s Track & Field
Entry semester: Fall 2023

De 18-jarige Daan Moelands komt uit Etten-Leur en speelde tennis voordat hij is begonnen aan atletiek. Op 12-jarige leeftijd is hij begonnen met atletiek maar na twee jaar was hij zijn club al een beetje ontgroeid en was hij op zoek naar een grotere uitdaging. Aangesloten bij DJA Zundert kreeg hij alles wat hij wilde, de training werden een stuk zwaarder, de team spirit was erg hoog en het veranderde Daan positief als mens en als atleet. Echter, op 16-jarige leeftijd heeft Daan de overstap gemaakt naar AV Sprint, de grootste atletiekvereniging in Nederland. Sinds zijn overstap naar AV Sprint heeft Daan veel progressie gemaakt, zowel mentaal als fysiek.

Daan is een super sociale jongen die makkelijk met mensen in contact komt, hij vindt het belangrijk om andere mensen gelukkig te maken en is een echte familieman. Hij heeft een super sterke band met zijn broer die in Rotterdam woont en benoemt dan ook dat hij en zijn broer echt over alles kunnen praten. Als atleet is Daan een doorzetter die altijd de volle 100% geeft voor zijn team. Hij is heel leergierig en staat er altijd voor open om nieuwe dingen te leren. Daarbij staat team spirit heel hoog bij hem in het vaandel, een eigenschap die super belangrijk is in Amerika.

Carrière wise is Daan nu bezig als assistent leerkracht op een middelbare school, zijn hoofdfocus is school voor iedereen een fijne plek maken en ervoor zorgen dat elke leerling graag naar school gaat en dit ervaart als een fijne omgeving.

In Amerika wil Daan graag zichzelf als persoon ontwikkelen en op het hoogste niveau atletiek beoefenen, hij is bereid om er alles voor op te geven om zo de top te kunnen bereiken. Zijn ultieme droom is het worden van één van de beste decathlon atleten ter wereld en het bereiken van de Olympische Spelen.

”I think that with good training, good motivation and good coaches, everything is possible and you will get what you want.”

Daan Moelands

Wil je graag meer zien van Daan? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.