In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Charlotte Berger, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Charlotte wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met hockeybeelden van Charlotte en haar profiel op de Slamstox website.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2022

De 18-jarige Charlotte woont met haar familie in Doorn, een stad centraal gelegen in Nederland. Ze heeft 2 oudere zussen en een tweelingzus, zij studeren alle drie aan Nederlandse universiteiten. Charlotte komt uit een echte hockeyfamilie. Haar zussen zijn allemaal hockeysters en haar vader en oma kwamen in het verleden zelfs uit in de hoogst haalbare Nederlandse divisie! Haar oma werd zelfs nationaal kampioen, een hockeyvoorbeeld waar Charlotte tegenop kijkt.

Al sinds Charlotte 6 jaar oud is, is ze onderdeel van HC Doorn. Ze is het liefst altijd met hockey bezig, zelfs in haar vrije tijd. Hard werken loont, want Charlotte werd altijd geselecteerd voor de hoogste hockeyteams op de club. Momenteel is ze verdediger en captain van het eerste team U18. Ze valt op door haar snelheid en door haar goede techniek. Voordat ze bal krijgt, weet ze al waar ze hem wil spelen – daardoor brengt ze snelheid in de wedstrijd.

Charlotte is een echte teamplayer, de teamresultaten tellen voor haar. Ze doet er tijdens wedstrijden en trainingen alles aan om de teamprestatie omhoog te halen, een zeer belangrijke kwaliteit als student-athlete. Haar huidige coach waardeert haar kalmte, overzicht en goede passing. Haar vrienden beschrijven haar als iemand die ze kunnen vertrouwen, iemand met een positieve mindset en veel enthousiasme. Ze heeft haar eigen mening maar staat ook altijd open voor die van andere. Ze is gepassioneerd en als ze doelen stelt is ze gedreven die te behalen.

Charlotte streeft er naar een succesvol, breed opgeleid en open minded mens te worden. Ze vindt het belangrijk een positieve invloed achter te laten op de maatschappij maar ook op de mensen in haar omgeving. Dit jaar studeert ze af van het VWO, ze ambieert een studie in psychologie.

“I want to show that getting the best out of both my academic and athletic career can go hand in hand”

Charlotte Berger

Meer zien van Charlotte? Ze vertelt meer over zichzelf in de video hieronder.

Bekijk via deze link de recruiting video van Charlotte en bekijk hier het profiel van Charlotte op de Slamstox website.