In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Lotje Aalderink, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Lotje meer over zichzelf vertelt.

Sport: Field Hockey
Entry semester: Fall 2024

De 17-jarige Lotje komt uit het kleine dorpje Oosterbeek. Hierdoor kan ze niet wachten om naar het grote Amerika te verhuizen. Ze begon met hockeyen toen ze 5 jaar was, hierna is ze er altijd plezier in blijven houden, onder andere door het hogere niveau wat Lotje uitdagend vindt. Verder vindt ze het leuk om af en toe te skiën en te zeilen.  

Als persoon is Lotje oprecht, enthousiast, open-minded en heeft ze een sterke mening, maar kan ze ook goed naar anderen luisteren. Ze is (bijna) altijd vrolijk en deze spirit wil ze graag meenemen naar Amerika, “samen sterk”!

Lotje gaat altijd door en zal alles geven totdat het laatste fluitje heeft geklonken. Ze werkt hard voor het team maar zal ook zeker hard werken voor zichzelf, haar doel is om iedere keer weer het beste naar boven te halen op het veld. Hockey blijft natuurlijk een teamsport dus ze zal altijd hard blijven werken om haar team er weer bovenop te krijgen als ze het zwaar hebben. 

In Amerika vindt ze het belangrijk om een leuke hockey tijd te hebben in combinatie met haar school. Dit is al sinds kinds af aan haar droom. Lotje heeft veel spelinzicht waardoor ze haar team goed kan coachen. Als laatste vrouw kan ze vaak strakke, lange pasen geven naar de voorhoeden.

Ik hoop veel te leren van de meiden in Amerika, en ik hoop dat ik hun mijn specialiteiten mee geef om samen te strijden naar de troon.

Lotje Aalderink

Wil je graag meer zien van Lotje? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.