In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Lisa Schickendantz, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Lisa meer over zichzelf vertelt. 

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Lisa zit al vanaf haar vierde op hockey in Barendrecht. Ze is tegenwoordig de hele week door op de club te vinden. Ze geeft training en haar zusjes zijn daar ook fanatiek aan het hockeyen. Lisa heeft in de laatste jaren in het eerste team gespeeld en is hiermee twee keer kampioen geworden in de Nederlandse sub-top categorie. Als Lisa niet op de hockeyclub te vinden is, dan is ze wel op de tennisbaan. 

Lisa is een erg sociaal persoon waardoor ze makkelijk vrienden maakt. Als ze iets gaan ondernemen dan zorgt ze ervoor dat alles goed is geregeld. Lisa is al vanaf kinds af aan een echte doorzetter waardoor ze nu veel doelen bereikt die ze voor zichzelf stelt. 

Als speelster is Lisa niet egoïstisch maar ziet ze kansen om mooie aanvallen te creëren. Als een speelster op een betere plek staat dan Lisa zal zij de bal naar haar teamgenoot spelen. Ze is een fanatieke speelster waardoor ze duels aangaat in de cirkel en veel strafcorners meekrijgt. Lisa is een leergierige speelster en wilt zich verder ontwikkelen in Amerika. Ze hoopt met de faciliteiten die ze bieden in Amerika de absolute top te halen. 

Door de studiekeuze van Lisa sport ze nog vier uur per week extra. Hier wordt ze breed opgeleid en beoefent ze sporten van atletiek tot aan waterpolo. Ze kijkt erg uit naar de studie die ze zal volgen in Amerika en hoopt dat het aansluit op de studie die ze nu volgt. Haar droom is om uiteindelijk een eigen bedrijf te beginnen en daarnaast zo lang mogelijk te blijven hockeyen.

Ik hou ervan om acties te maken en kansen te creëren voor het team

Lisa Schickendantz

Wil je graag meer zien van Lisa? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.