In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Maud van Duin, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Maud wat meer over haarzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met hockeybeelden van Maud alsook haar profiel op de Slamstox website.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2022

De pas 16-jarige Maud woont met haar familie in het Nederlandse Hazerswoude-Rijndijk. Ze begon met hockey toen ze 6 jaar oud, als kind wist ze al dat ze graag een teamsport wilde doen. Momenteel speelt ze in het hoogste team op haar hockeyclub Alphen.

Maud komt uit een groot gezin, zij is de oudste van 5 kinderen. Dit maakt dat ze als persoon graag voor andere zorgt, ze helpt jaar jongere broertjes en zusjes met allerlei taken. Het verzorgende in haar wordt ook teruggezien door haar teamgenoten, ze is er graag voor anderen en streeft naar teamprestaties. Een mooie kwaliteit om over te beschikken als student-athlete. Ze is vaak bezig met het coachen van haar teamgenoten vanaf de pitch.

Maud’s potentie is gebleken uit haar snelle ontwikkeling en mooie resultaten in haar jeugd. Ze behaalde met haar team twee kampioenschappen: één met het U12 team in de 1e klasse en één met het U14 team in de subtop klasse. Maud’s snelheid, goede techniek en goede passing heeft bijgedragen aan deze mooie successen.

Gedurende haar tijd in Amerika wil ze naar het hoogst haalbare streven op zowel atletische als academisch gebied. Ze beseft zich dat die combinatie lastig is in Nederland en kijkt daarom enorm uit naar College Field Hockey. Ze gaat voor een succesvolle schoolcarrière maar hecht ook veel waarden aan het creëren van nieuwe vriendschappen. Na haar tijd als student-athlete wil ze er in Nederland nog alles aan doen om op het hoogste niveau te gaan hockeyen, ook dat toont aan dat Maud vol doorzettingsvermogen en ambitie zit.

“In Amerika wil ik zowel op academisch als atletisch niveau het beste uit mezelf halen, ik hoop na 4 jaar college op het hoogste niveau in Nederland te gaan hockeyen”

Maud van Duin

Maud voegt waarde toe aan een college field hockey team als verdediger met goede techniek, goede passing maar ook als teamplayer die er alles aan doet om te winnen. Zie je graag meer van Maud? Bekijk dan onderstaande video waarin ze zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Maud en bekijk hier het profiel van Maud op de Slamstox website.