In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Quentin Verbiest, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Quentin meer over zichzelf vertelt.

Sports: Basketball 
Entry semester: Fall 2023

De 18-jarige Quentin speelt al vanaf zijn zevende basketbal. Voordat hij begon met basketbal heeft hij ook andere sporten gedaan. Toch wist Quentin al snel dat basketball hem veel beter lag dan tennis en voetbal. Hij houdt van het tempo van het spel en het spelen in teamverband. Quentin begon met spelen bij een club in de buurt maar wilde al snel basketballen op een hoger niveau, sinds 4 jaar speelt hij op het hoogste niveau in Nederland namelijk bij Heilo in Den Helder. 

Wat Quentin bijzonder maakt als persoon is zijn enthousiasme, ook is hij leergierig en slaat snel leerstof op. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn familie en vrienden, maar het liefst reist hij met zijn familie. Ook spelletjesavonden mogen niet ontbreken. 

Als atleet zal Quentin altijd hard werken voor wat hij wilt bereiken. Hij zal de juiste energie meebrengen om zijn teamgenoten maar ook hemzelf naar een hoger niveau te tillen. Op het veld kan hij goed communiceren en heeft een goed inzicht op het veld. Ook met zijn hoge basketbal IQ wil hij het team beter laten spelen en vooral wedstrijden laten winnen. 

In Amerika wilt Quentin als individu groeien maar is vooral benieuwd hoe het zal zijn om basketbal te spelen in Amerika en om je volledig toe te wijden aan het spel. 

“I learn quick and easy, and hopefully this will translate to my grades”

Quentin Verbiest

Wil je graag meer zien van Quentin? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.