In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Bente van Milligen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Bente wat meer over haarzelf vertelt.

Sports: Women’s Track & Field
Entry semester: Fall 2025

De 14-jarige Bente van Milligen woont in Ugchelen en beoefent atletiek vanaf haar 11e. Na één jaar werd Bente al gescout voor een talenten groep tijdens een cross country run georganiseerd vanuit school. In deze talentengroep werd de focus gelegd op langere afstanden. Op jonge leeftijd heeft Bente een flinke groeispurt doorgemaakt waarna ze heeft besloten zich op lange afstanden te focussen. Nadat Bente de keuze maakte om volledig te focussen op de lange afstanden wist ze meteen 3e te worden bij de nationale kampioenschappen.

Bente is een echte doorzetter die nooit haar doelen opgeeft, ook als dingen niet gaan zoals ze gepland heeft. Ze is een echte team player en zal ook altijd aanwezig zijn om haar teamgenoten aan te moedigen. Daarbij is ze ook super behulpzaam en wil ze graag anderen helpen zodra dat kan. Bente is zeer sociaal en is makkelijk in gesprekken, een eigenschap die erg goed uitkomt in een groot track & field team.

Haar ultieme doel in Amerika is om in een NCAA championship mee te doen én een nationale titel te kunnen pakken met haar universiteit.

”I’m looking forward to enroll in a strong track & field team in the Fall of 2025. I hope to see you then!”

Bente van Milligen

Wil je graag meer zien van Bente? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.