In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Ruben Weijer, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Ruben meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis
Entry semester: Fall 2023

Ruben Weijer begon aan zijn sportcarrière toen hij nog maar 4 jaar oud was. Hij speelde de eerste jaren ijshockey op hoog niveau maar verloor de interesse erin. Toen is hij geswitched naar tennis en speelt hij dat al met veel plezier sinds hij 8 jaar is. 

Wat Ruben bijzonder maakt als persoon is dat hij een hardwerkende jongen is die ook graag op zichzelf kan zijn. Hij is tijdens zijn middelbare school maandag tot en met vrijdag iedere dag voordat de lessen begonnen naar de gym gegaan om sterker te worden. 

Als atleet heeft Ruben een krachtige slag en is erg explosief op de baan. Hij vindt het leuk om harde en lange rally’s te slaan en zijn tegenstander ver achter de achterlijn te laten staan zodat hij kan aanvallen. 

In Amerika wilt Ruben op school en op de tennisbaan alles eruit halen wat erin zit. Hij wilt nieuwe vrienden maken nieuwe uitdagingen aangaan maar bovenal een hele leuke ervaring hebben.

“I will pull everybody with me to reach their own full potential”

Ruben Weijer

Wil je graag meer zien van Ruben? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.