In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Sammie Schouten, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Sammie meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2025

Sammie Schouten is 16 jaar oud en tennist al vanaf jongs af aan. Eerst speelde ze hierbij ook nog hockey, maar vanaf haar elfde heeft ze haar volledige focus op tennis gelegd. Sammie werd op haar twaalfde provinciaal kampioen en ze mocht gaan meetrainen met het Nationaal team. In 2023 werd Sammie zelfs tweevoudig Nationaal kampioen.

In het dagelijks leven is Sammie een heel sociaal persoon. Ze is niet verlegen en maakt dan ook makkelijk vrienden. Ze heeft nu al vrienden over de hele wereld. Binnen de sport is Sammie mentaal heel sterk en zal ze zich altijd de volledige honderd procent geven.

In Amerika wil Sammie de beste versie van zichzelf worden, zowel binnen als buiten de sport. Ze hoopt alles eruit te halen wat erin zit en ook een hoop nieuwe vrienden te maken. Ze noemt zichzelf dan ook een ‘’connector’’ en zal een echte aanwinst zijn voor haar team.

‘’I am a dedicated player who loves the game, I am a connector’’

Sammie Schouten

Wil je graag meer zien van Sammie? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.