In dit artikel vertellen we meer over student-athlete David van Kuik, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin David meer over zichzelf vertelt.

Sports: Track & Field
Entry semester: Fall 2023

De 17-jarige David van Kuik is pas serieus gaan lopen sinds vorig jaar september. Hij heeft altijd gehockeyd maar is hier vorig jaar mee gestopt. Het hardlopen was niet vreemd voor hem aangezien hij voor het hockey op conditie moest blijven en veel is gaan hardlopen. Nu loopt hij fanatiek bij zijn lokale vereniging en is zijn coach een eigen team opgestart. 

Wat David bijzonder maakt als persoon is dat hij altijd nieuwe dingen wilt leren en wanneer David ergens aan begint wil hij er alles over weten. Ook is hij niet bang om vragen te stellen. 

Als atleet is David heel gemotiveerd en wilt hij hard werken om zijn doel te bereiken. Hij vindt communicatie met de coach belangrijk dus houdt hem goed op de hoogte over bijvoorbeeld kleine pijntjes. 

In Amerika wilt hij de snelste en beste versie uit zichzelf naar boven halen, op de atletiekbaan maar ook daarbuiten. Hier zal hij veel leren van de zelfstandigheid die erbij komt kijken. Ook kijkt hij ernaar uit om vriendschappen te creëren met de mensen uit zijn team. 

“I am always ready to work hard and motivate others to do the same” 

David van Kuik

Wil je graag meer zien van David? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.