In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Didi Steenhuis, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Didi meer over haarzelf vertelt.

Sports: Tennis
Entry semester: Fall 2023

De 18-jarige Didi is al vanaf haar zesde aanwezig op de tennisbanen. Beide ouders waren fanatiek aan het tennissen en voor haar was de keuze snel gemaakt om ze achterna te gaan. Ze ging al snel acht keer in de week trainen en begon steeds meer wedstrijden te winnen. De middelbare school waar Didi heenging was goed te combineren voor sporters. Ook heeft ze hier een tweetalig onderwijs kunnen volgen. Ze heeft hiervoor gekozen omdat haar droom om in Amerika te studeren en te sporten al bestond.

Didi is een spontaan en extrovert persoon die snel nieuwe vrienden maakt. Ze is te omschrijven als betrouwbaar, open-minded en staat altijd open om nieuwe dingen te leren. 

Als atleet zal Didi nooit opgeven. Ze heeft een tweejarige blessure gehad waarin ze zichzelf en haar spel verloor. Tijdens deze periode heeft ze nagedacht over stoppen. Maar dat heeft ze niet gedaan. Haar droom was nog altijd om op een dag naar een American college te gaan om daar te tennissen. Ze zal altijd blijven vechten om het beste uit zichzelf te halen.  

In Amerika wilt ze dan ook de beste versie van zichzelf naar boven halen. Ze ziet door de vele trainingen die zullen komen veel potentie in zichzelf. 

“I am really motivated to make a difference”

Didi Steenhuis

Wil je graag meer zien van Didi? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.