In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Hidde Kats, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Hidde wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met golfbeelden van Hidde als ook zijn profiel op de Slamstox website.

Sports: Men’s Golf
Entry semester: Fall 2023

De 21-jarige Hidde Kats komt oorspronkelijk uit Rotterdam en is op dit moment 3e jaars rechtenstudent in Leiden. Om zijn sport te kunnen combineren met een vervolgstudie is Hidde op zoek naar een passende universiteit waar hij zijn master kan behalen. Al sinds zijn 5e levensjaar speelt Hidde golf. In zijn jongere jaren ging hij altijd met zijn vader mee naar de golfbaan en is het met de paplepel ingegoten. In zijn jeugd heeft Hidde meerdere balsporten geprobeerd maar uiteindelijk kwam hij altijd terug bij golfen.

Op zijn 10e leeftijd is Hidde aangesloten bij de NGF selectie en op zijn 11e leeftijd won hij al een Nederlands kampioenschap! Bijzonder! In zijn vervolgjaren heeft Hidde meerdere internationale wedstrijden gespeeld en heeft hij gesleuteld aan zijn handicap. Zijn fysieke kracht en lengte spelen een grote rol in zijn succes waardoor hij erg krachtige ballen kan slaan. Ook heeft Hidde al veel ervaring met spelen onder druk wat volgens hem een groot voordeel gaat zijn gedurende zijn tijd in Amerika.

Hidde focust voornamelijk op het behalen van een goede academische toekomst waarbij golfen een iets mindere rol speelt. Hidde is erg ambitieus en wil graag werken aan een succesvolle toekomst bij een advocatenbureau. Daarnaast wil hij graag werken aan het verbeteren van zijn handicap naar +3 of +4. Een erg ambitieuze jongen dus!

”Ik hoef geen golf pro te worden, ik wil uiteindelijk aansluiten bij een advocatenbureau en daar werken als partner.”

Hidde Kats

Wil je graag meer zien van Hidde? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Hidde en bekijk hier zijn profiel op de Slamstox website.