In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Jinte Braas, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Jinte meer over haarzelf vertelt.

Sports: Track and Field
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Jinte Braas is al vanaf haar vijfde te vinden op de atletiekbaan. Ze is van jongs af aan meegegaan naar de wedstrijden van haar zusje en is zo in de atletiekwereld gerold. Ze is begonnen als loopster en deed de crossen ook volop mee. Later is ze de kortere afstanden en de technische onderdelen in de meerkamp leuker gaan vinden, dit doet ze nu sinds dat ze elf jaar is. 

Wat Jinte zo bijzonder maakt als persoon is dat ze nooit opgeeft en altijd doorgaat. Ze kampte 2 jaar lang met blessures en is toen gaan revalideren totdat ze beter werd dan voor haar blessures. 

Als atleet staat Jinte altijd open voor verbetering en wilt ze het beste uit zowel haarzelf halen als haar teamgenoten. Wanneer ze zelf geen wedstrijd heeft zal ze haar teamgenoten aanmoedigen, ook zal ze haar teamgenoten supporten wanneer er iets niet volgens plan gaat. 

Wat Jinte in Amerika wilt bereiken is dat ze haar technische onderdelen zal verbeteren. Ook wilt ze ervaren hoe het is als er een coach altijd in de buurt is en hoe het is om in teamverband wedstrijden te doen. Ze kijkt er ook naar uit om atletiek en school te kunnen combineren. 

I want to be a good person and bring positivity

Jinte Braas

Wil je graag meer zien van Jinte? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.