In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Stefan Mos, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Stefan meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Stefan Mos is 17 jaar oud en woont met zijn ouders in Amsterdam. Stefan tennist al vanaf zijn vierde. Eerst combineerde hij dit met voetbal, maar op zijn twaalfde besloot hij zich volledig op tennis te focussen. Inmiddels is Stefan al vier jaar de captain van zijn tennis team.

In het dagelijks leven is Stefan zeer gemotiveerd en kan hij goed met mensen omgaan. Hij heeft zelfs een extra vak gevolgd waarin hij zijn leiderschapsskills heeft verbeterd. Dit zie je op de baan ook terug; zijn rol als captain past goed bij hem en zijn wil om te winnen kan hij goed overbrengen op zijn team. Dit hoopt hij in Amerika ook te kunnen doen.

In Amerika hoopt Stefan zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen als tennisser. Zo wil hij technisch beter worden, maar wil hij zich ook focussen op het mentale aspect. Verder heeft Stefan de ambitie om zijn eerste ATP-punt te behalen en de nationals te bereiken met zijn team. In de toekomst heeft Stefan als groot doel om in de top 100 van de wereld te tennissen.

‘’Ik hoop dat, met mijn toevoeging aan het team, we het kampioenschap kunnen winnen.’’

Stefan Mos

Wil je graag meer zien van Stefan? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.