In dit artikel vertellen we meer over student-athlete James Versteege, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin James meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2024

James Versteege is 18 jaar oud en woont in Zandvoort. Tot zijn zestiende speelde hij hockey, maar hij wist dat dit niet echt zijn sport was. Na een volleybal wedstrijd tussen Amerika en Brazilië te bekijken wist hij echter meteen dat hij moest gaan volleyballen. Dit past ook goed bij zijn lengte, James is namelijk  6’6!

Als persoon is James een rustige, sociale jongen die altijd het beste wil maken van situaties. Verder werkt constant aan zichzelf als persoon. In de sport leert James heel snel en kan hij snel nieuw aangeleerde skills toepassen op zijn spel. Verder is hij erg gedreven om de beste speler te zijn die hij kan zijn.

In Amerika wil James met zijn team het beste resultaat behalen en gaan voor een nationaal kampioenschap. Hierbuiten wil hij ook academisch goed scoren en zijn bachelor in psychologie behalen. Zijn levensdoel is dan ook om professioneel te gaan volleyballen, mocht dit niet lukken dan zou hij graag mensen willen helpen. James zijn passie om mensen te helpen maakt hem een perfecte teamplayer en zo zal hij zijn toekomstige team ook zeker gaan helpen.

‘’I’m also driven to become the best version of myself and I do this in any way possible, like comparing professional footage to my own footage’’

James Versteege

Wil je graag meer zien van James? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.