In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Floriènne Bosdijk, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Floriènne meer over zichzelf vertelt.

Sports: Field Hockey

Entry semester: Fall 2025

De 16-jarige Floriènne Bosdijk woont in Eindhoven en hockeyt al vanaf haar zesde. Ze speelde altijd in de eerste teams bij HC Eindhoven, maar heeft dit jaar besloten om naar een ander team te gaan om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Floriènne is heel sociaal en behulpzaam. Ze wil altijd dat het goed gaat met de mensen om haar heen en dit maakt haar een echte teamplayer. In het veld neemt ze dan ook graag een coachende rol aan. Verder beschikt Floriènne over een echte winnaarsmentaliteit en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Floriènne wil haar doorzettingsvermogen en behulpzaamheid graag inzetten om het team te helpen om het beste resultaat te behalen.

In Amerika wil Floriènne graag haar hockey skills verbeteren door elke dag te trainen. Verder vindt ze het ook belangrijk om een diploma te behalen en de taal te beheersen. Haar focus ligt nu volledig op Amerika en tijdens haar tijd hier zal zij erachter komen wat haar doelen hierna zijn.

‘’Wat mij speciaal maakt als hockeyster is dat ik mijn teamgenoten heel erg goed coach zodat we de wedstrijd kunnen winnen. Ik heb ook echt een winnaarsmentaliteit, ik wil elke wedstrijd winnen.’’

Floriènne Bosdijk

Wil je graag meer zien van Floriènne? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.