In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Jonas Mund, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Laurens meer over zichzelf vertelt.

Sports: Soccer

Entry semester: Fall 2024

Jonas Mund is 17 jaar oud en geboren en getogen in Nederland, maar hij is eigenlijk Duits-Portugees. Op zijn vijfde begon Jonas met voetballen door de invloed van zijn oudere broer en vader. Voetbal is altijd Jonas’ passie geweest; als klein kind speelde hij al met speelgoedvoetballetjes.

In het dagelijks leven is Jonas heel kalm en gebalanceerd. Hij komt uit een grote familie en is dan ook gewend om in een groot ’team’ te leven. Jonas is een getalenteerd atleet en is zeer gedisciplineerd. Ook is hij niet slechts verdedigend op zijn positie als linksback, maar door zijn ervaring op andere posities kan Jonas ook aanvallend zeer goed uit de voeten.

In Amerika wil Jonas hoog niveau sporten en studeren combineren, omdat dit in Nederland niet mogelijk is. Ook is hij op zoek naar een professionele omgeving waarin hij elke dag kan trainen en het beste uit zichzelf kan halen. In de toekomst wil Jonas ten koste van alles binnen het voetbal actief blijven, of dit nu als speler is of in een andere rol. Jonas kijkt er dan ook zeer naar uit om in de voetstappen van zijn ouders te treden, die ook naar Amerika zijn gegaan, en hier met zijn nieuwe team grote successen te behalen.

‘’Ik ben een erg goede teamspeler, zowel atletisch als academisch.’’

Jonas Mund

Wil je graag meer zien van Jonas? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.