In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Femke Eising, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Femke wat meer over haarzelf vertelt.

Sports: Women’s Volleyball
Entry semester: Fall 2023

De 18-jarige komt uit een van de verste hoekjes van Nederland, het dopje Sleen. Femke woont daar met haar ouders en hun 150 koeien. Al sinds haar 12e leeftijd speelt Femke volleybal, daarvoor heeft ze veel verschillende sporten beoefend zoals voetbal, tennis en zwemmen. Omdat ze haar moeder en haar zus zag volleyballen wilde ze dit zelf ook graag eens proberen, en ze was gelijk enthousiast. Ze heeft al voor veel verschillende teams mogen spelen, zo heeft ze bij haar oude club in het eerste gespeeld en is ze recent van club veranderd om op een nog hoger niveau te spelen.

Femke is een echte doorzetter en wil altijd beter worden. Ook geniet ze er heel erg van om anderen mensen beter te zien worden in wat zij doen, ze is een echte sfeermaker en kan groepen positief beïnvloeden. Als atleet is Femke super coachbaar en weet ze zelf dat er nog meer potentie in zit. Ze is een echte team player en heeft veel kracht en power in de aanval. Voor Femke is de wedstrijd pas voorbij wanneer het laatste punt is gespeeld.

In Amerika wil Femke graag levenservaring opdoen, leren van andere culturen en het maximale halen uit haar academische en atletische carrière. Haar levensdoel is om altijd met plezier te kunnen blijven sporten, ook hoopt ze nog wat avontuurlijke dingen mee te kunnen maken in haar leven.

”In America I would like to gain a lot of life experience and get the best out of my academics and my volleyball.

Femke Eising

Wil je graag meer zien van Femke? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.