In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Kiet van der Velden, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Kiet meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2024

Kiet van der Velden is 18 jaar oud en komt uit Breda. Toen Kiet jong was begon hij met hockeyen. Dit was echter niet de perfecte match voor hem en op zijn elfde besloot hij dan ook om ermee te stoppen. Zijn zus speelde toen al volleybal en dus besloot Kiet dit ook te gaan doen. Inmiddels speelt Kiet bij De Burcht in Breda en traint hij ook nog als beach volleyballer in Werkendam.

In het dagelijks leven is Kiet een open, sociaal persoon die altijd zeer gedreven is. Verder wordt hij erg enthousiast van het ontmoeten van nieuwe mensen. Op het veld is Kiet een allrounder met meerdere sterke punten. Verder is hij een echte teamspeler, die door zijn eigen werklust zijn teamgenoten altijd weet te motiveren om voor elk punt te gaan.

In Amerika wilt Kiet een gemotiveerd teamlid worden die voor elke bal en elk punt strijdt. Hij wil er zijn voor zijn teamgenoten en een persoon zijn waar ze allemaal op kunnen bouwen.

‘’By using my drive, I want to show my teammates what it looks like to play in a team.’’

Kiet van der Velden

Wil je graag meer zien van Kiet? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.