In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Patriks Balcuns, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Patriks wat meer over zichzelf vertelt.

Sports: Men’s Soccer
Entry semester: Fall 2023

De 17-jarige Patriks Balcuns komt van origine uit Letland maar reist al zijn hele leven de wereld rond voor zijn vaders werk. Hij heeft een tijdje in Letland gewoond, een tijdje in Zweden en woont nu al 11 jaar in Hilversum in Nederland. Patriks is begonnen met voetbal toen hij is verhuisd naar Nederland, op dat moment was hij 6 jaar oud en speelt hij sindsdien. Toen hij zich bij de club Olympia aanmeldde werd hij door iedereen Rooney genoemd omdat hij vroeger erg op hem leek. Sport heeft al die jaren een hele belangrijke rol in zijn leven gespeeld en hij kan zich vermaken met iedere balsport.

Hij kenmerkt zichzelf als een extreem competitief persoon en dat blijkt uit de verhalen van zijn vrienden. Soms beginnen ze een discussie over welke voetballer beter speelt en ook al weet hij dat hij geen gelijk geeft, toch wil hij niet altijd toegeven door zijn competitieve persoonlijkheid. Op het veld is hij net zo competitief en wil hij elke wedstrijd winnen dit in combinatie met zijn voetbal skills maken hem een sterke speler.

Tijdens zijn tijd in Amerika vindt Patricks het super belangrijk om op hoog niveau te kunnen voetballen, maar wat hij misschien nog wel belangrijker vindt is het behalen van een goed diploma. Hij wil graag zijn bachelor diploma binnenhalen en dit combineren met hoog niveau voetbal. Daarnaast vindt hij het belangrijk om zijn leven voort te zetten op een positieve manier.

”The one thing I really want is to enjoy my life and spent time with the people I love, whether that’s friends or family.”

Patriks Balcuns

Wil je graag meer zien van Patriks? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.