In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Maud Scholten, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Maud meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Maud Scholten is 17 jaar oud en is geboren en getogen in Den Bosch. Ze tennist al vanaf haar vijfde, en tot haar twaalfde combineerde ze dit met hockey. Toen stopte Maud met hockey en ging zich volledig focussen op tennis. Momenteel tennist Maud bij Amjoy Tennis.

In het dagelijks leven is Maud heel vrolijk en enthousiast, maar ze vindt het ook erg belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt bij haar. Op de baan is Maud erg goed coachbaar en neemt ze feedback ter harte en gaat er meteen mee aan de slag. Verder zal Maud nooit opgeven en zal ze altijd alles geven om de wedstrijd te winnen.

In Amerika wil Maud zoveel mogelijk trainen en wedstrijden spelen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen als tennisster. Verder vindt ze haar studie ook erg belangrijk, en hier wil ze dan ook alles voor geven. Ook kijkt Maud er erg naar uit om in een team te tennissen in Amerika en alles te doen om als een team te winnen.

‘’Ook als ze achterstaan blijf ik ze oppeppen zodat ze de wedstrijd uiteindelijk toch nog kunnen winnen.’’

Maud Scholten

Wil je graag meer zien van Maud? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.