In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Tristan Keulen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Tristan meer over zichzelf vertelt.

Sports: Basketball

Entry semester: Fall 2024

Tristan Keulen is 17 jaar oud en komt uit Leeuwarden. Nadat hij verschillende sporten heeft beoefend, begon Tristan met basketballen toen hij 12 jaar oud was. Hij raakte geïnspireerd door zijn vader en neven, die ook basketballen, en na zijn eerste training wist hij meteen dat dit de sport voor hem was. Na aanvankelijk op amateurniveau te hebben gespeeld, speelt Tristan nu op het hoogste niveau in zijn leeftijdsklasse.

Zowel op het veld als daarbuiten is Tristan zeer gemotiveerd en heeft hij een groot doorzettingsvermogen. Hij streeft er altijd naar om het beste uit zichzelf te halen, wat ook zijn goede cijfers op school verklaart. Bovendien is Tristan een moeilijk te verdedigen speler vanwege zijn sterke drive en zijn vermogen om gemakkelijk te scoren.

Tijdens zijn tijd in Amerika hoopt Tristan de beste basketballer te worden die hij kan zijn en het niveau van zijn neven te evenaren, namelijk het niveau van de NBA. Als basketbal uiteindelijk niet blijkt te werken, wil Tristan graag een baan vinden waarin hij veel plezier heeft en waarbij hij mensen met zijn kennis kan helpen.

‘’Ik zal altijd alles geven om zo wel als spelers en als teamgenoot te groeien.’’

Tristan Keulen

Wil je graag meer zien van Tristan? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.