In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Maud van Kempen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Maud meer over zichzelf vertelt.

Sports: Diving
Entry semester: Fall 2024

De 17-jarige Maud van Kempen uit Eindhoven is al vanaf haar 7e aan het duiken. Haar vader heeft in zijn jongere jaren gedoken en Maud is hem hierin gevolgd. Na de proeflessen is ze al snel naar het talententeam doorgeschoven en begon ze met drie trainingen in de week, inmiddels traint ze negen keer in de week en vindt ze het nog een geweldige sport. 

Maud is altijd een erg enthousiast en blij persoon wanneer ze zich vertrouwt voelt bij iemand. Ze kan bij vreemden nog wat stiller en terughoudender zijn, maar zal zich snel openstellen. Ze is een people pleaser en wil altijd het beste voor haar teamgenoten zonder de focus op haarzelf te verliezen. 

Improvement and achievement. Dat is wat Maud wil bereiken in de USA. Met het duiken wil ze zichzelf verbeteren, nieuwe dingen leren en in veel wedstrijden deelnemen. Zo is haar ultieme droom om al binnen een paar jaar op de Olympische Spelen te staan. Maar school is niet minder belangrijk. Goede cijfers zijn belangrijk voor haar en daar zal ze alles aan doen. Maar bovenal wil ze vooral de tijd van haar leven hebben in Amerika. 

”Ik ben een vrolijk persoon en zal mijn teamgenoten altijd helpen, zowel in de sport als op school.”

Maud van Kempen

Wil je graag meer zien van Maud? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.