In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Max Bouwman, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Max meer over haarzelf vertelt.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2023

Max is vanaf jongs af aan al verliefd op hockey, ze komt uit Loosdrecht en is 18 jaar oud. Max is toen ze vier jaar oud was begonnen met hockey, dit deed ze door met haar vader op zomercursussen te gaan tot ze oud genoeg was om officieel te mogen beginnen. Max is een echte sportieveling, zo deed ze vroeger ook aan ballet en tennis. Haar keuze is uiteindelijk gevallen op hockey en dat doet ze nu met super veel plezier bij HMHC in Hilversum. Daar speelt ze nu in dames 1.

Max gaat graag op avontuur, zo gaat ze graag op verre en lange reizen. Ze is dan ook altijd bezig om nieuwe dingen te leren zowel op school als in het buitenland. Verder kan Max met iedereen werken, is ze positief ingesteld en houdt ze van georganiseerd werken. Max wil graag op hoog niveau hockey blijven spelen en naar een goede academische universiteit gaan. Vandaar dat Amerika voor Max de beste keuze is!

In het veld is ze de communicatieve sleutel tussen de voorhoede en de achterhoede. Je zult Max altijd haar teamgenoten zien coachen en heeft een grote werklust in het veld. Ook heeft Max altijd veel plezier in het spel waardoor ze altijd door zal spelen. Max is van kinds af aan al perfectionistisch in haar hockeyspel, zo was ze altijd enorm bezig om haar hockeytechniek te perfectioneren. En dat heeft zeker geholpen! Eén van haar coaches noemde haar altijd ‘de goochelaar.’ Max zal ieder team dan ook naar een hoger niveau tillen!

”Wat ik in Amerika wil bereiken is om alles uit mijn hockey carrière te halen en tegelijkertijd op een hoog academische universiteit mijn studie te volgen.”

Max Bouwman

Wil je graag meer zien van Max? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.