In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Myrthe Nienhuis, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Myrthe meer over haarzelf vertelt.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Myrthe Nienhuis woont samen met haar broertje en ouders in Voorschoten. Het is niet gek dat Myrthe fanatiek is gaan sporten, haar vader heeft namelijk op hoog niveau gebadmintond en haar moeder heeft op het hoogste niveau gehockeyd. Door haar moeder is ze al op haar vijfde begonnen met hockey. Sinds haar vijfde heeft Myrthe altijd in de selectie gezeten. Op haar vijftiende heeft Myrthe haar debuut gemaakt op het hoogste niveau van haar club, Forescate. Hier traint ze en doet ze nog wedstrijden met veel plezier.

Wat Myrthe bijzonder maakt als persoon is dat ze altijd straalt, haar lach is niet weg te krijgen. Als ze zich eenmaal op haar gemak voelt praat ze graag met mensen en  maakt ze de mensen graag aan het lachen. Ze wilt dat iedereen zich goed voelt en staat daarom ook voor iedereen klaar.

Als speelster is Myrthe heel technisch en heeft ze een goed inzicht van het veld. Ze speelt op het middenveld en ziet vaak de ruimtes om haar heen waardoor ze mensen kan aansturen en mooie passes kan geven. In Amerika wilt Myrthe zich persoonlijk ontwikkelen door zelfstandiger te worden, de grens opzoeken en haarzelf te leren kennen. Ook op school wilt ze haar best gaan doen en haar engels verbeteren. 

“Ik ben een echte spelverdeelster. Ik hou het tempo erin en kan aanvallend spelen.”

Myrthe Nienhuis

Wil je graag meer zien van Myrthe? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.