In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Olivier Erkens, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Olivier meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Olivier Erkens is 17 jaar oud en komt uit Gouda. Hij tennist al vanaf zijn vierde, doordat hij altijd met zijn moeder op de vrije banen ging spelen als zijn zussen aan het trainen waren. Tot zijn elfde speelde Olivier ook voetbal, maar toen is hij gestopt om zich volledig op tennis te kunnen focussen. Tegenwoordig traint Olivier iets minder dan eerst, omdat hij zich ook op school wil focussen.

In het dagelijks leven is Olivier een rustige jongen die alles probeert te begrijpen. Verder zorgt hij altijd voor een positieve sfeer om zich heen. Op de baan is Olivier goed te coachen en neemt hij feedback goed op. Verder wint hij veel punten door zijn krachtige service en forehand. Ook is Olivier een echte teamspeler die voor veel chemistry in het team zorgt.

In Amerika wil Olivier de beste tennisser worden die hij kan zijn. Hij ziet veel potentie aangezien hij in Amerika meer kan gaan trainen dan in Nederland. Verder denkt Olivier dat zijn tijd in Amerika hem gaat vormen als persoon en hij zo de rest van zijn leven kan gaan invullen.

‘’I believe in that you do everything with your team, you win together and you lose together.’’

Olivier Erkens

Wil je graag meer zien van Olivier? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.