In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Albertine van der Goot, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Albertine meer over haarzelf vertelt.

Sports: Volleyball
Entry semester: Fall 2023

Albertine (2005) komt uit Oosthem en is opgegroeid in een echte volleybal familie. Haar vader, moeder, ooms en tantes speelde allemaal op hoog niveau. Albertine is zelf al vanaf haar vijfde aan het volleyballen en heeft in die tussentijd ook nog op judo gezeten. Haar keuze is gevallen op het volleybal, het teamgevoel bij de sport vond ze fantastisch. Ze speelt nu voor VC Sneek in de derde divisie van Nederland.

Albertine is niet alleen sportief maar ook nog eens heel creatief en muzikaal. Ze bespeelt de acordeon, piano en nog veel meer. Ze is ook lid van de musical club op haar school en vindt het leuk om na school hier met vrienden muziek te maken. Als persoon is Albertine heel kalm en nuchter. 

Albertine traint veel en weet ook dat ze hard kan trainen. Maar niet alleen de trainingen vindt ze belangrijk, op school probeert ze er ook het beste uit te halen. Dit is dan ook te zien aan haar GPA van 3.50. Albertine hoopt in Amerika een team te vinden wat goed communiceert en extrovert is.  

“In America, you see a lot of people who are trying to be the best version of themselves, and that is what I am trying to be” 

Albertine van der Goot

Wil je graag meer zien van Albertine? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.