In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Nick Stam, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Nick meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Spring 2024

Nick Stam is 21 jaar oud en is geboren en getogen in Amstelveen. Nick heeft altijd een brede interesse in sport gehad, maar na Roger Federer te zien op TV was hij overtuigd, hij ging tennissen. Dit werd al snel serieus en zo speelde Nick al op toernooien over de hele wereld.

Op jonge leeftijd heeft Nick al veel levenservaring opgebouwd, hij heeft al verschillende serieuze banen gehad en heeft over de hele wereld gereisd en vele culturen gezien. Op het veld is Nick een krachtige speler, hij heeft een krachtige forehand en service wat hem een moeilijke tegenstander maakt om tegen te spelen. Nick brengt een positieve sfeer in het team en is dan ook een echte teamplayer.

Tijdens zijn tijd in Amerika wil Nick zijn diploma halen met zo hoog mogelijke cijfers. Op het veld heeft Nick de ambitie om meer bij te leren op het gebied van tactiek. Verder hoopt hij later terug te kijken op een onvergetelijke ervaring. Nick zijn levensdoelen zijn om gelukkig te zijn met zijn vrienden en familie en zowel op atletisch als carrière vlak succesvol te zijn.

‘’What makes me special as an athlete, I like to believe I am really coachable, open-minded and my ability to hit winners from all over the court.’’

Nick Stam

Wil je graag meer zien van Nick? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.