In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Stan Tibben, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Stan meer over zichzelf vertelt.

Sports: Swimming

Entry semester: Fall 2024

Stan Tibben is 18 jaar oud en woont samen met zijn ouders en zijn broer in Dalen. Nadat Stan een aantal jaar gevoetbald had, was hij op zoek naar een nieuwe sport. Na het proberen van turnen en zwemmen bleek zwemmen de perfecte match voor hem te zijn.

In het dagelijks leven is Stan rustig en introvert, maar wanneer hij zich op zijn gemak voelt, opent hij zich meer en houdt hij van leuke gesprekken. Verder is Stan zeer gefocust als hij een doel voor ogen heeft. Als hij een doel heeft, stopt hij niet voordat hij het heeft bereikt.

Tijdens zijn tijd in Amerika wil Stan zo veel mogelijk races zwemmen op hoog niveau en samen met zijn team, coaches en andere mensen om hem heen zo veel mogelijk overwinningen vieren. Ook hoopt hij dat zijn tijd in Amerika hem zal helpen zijn ultieme doel te bereiken, namelijk deelnemen aan wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen voor zwemmen.

‘’Als ik een doel heb, wil ik niet stoppen voordat ik het doel bereikt heb. Ik ben hierdoor mentaal ook erg sterk.’’

Stan Tibben

Wil je graag meer zien van Stan? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.