In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Thijs van der Wal, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Thijs meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball
Entry semester: Fall 2024

De 16-jarige Thijs van der Wal heeft vanaf jonge leeftijd veel sporten geprobeerd. Toch vond hij volleybal het interessantste nadat hij het wereldkampioenschap beachvolleybal Nederland – Brazilië had gekeken wist hij het zeker, dit is wat hij wilt doen. Hij begon bij zijn lokale volleybalclub maar groeide al snel door naar een grotere club. 

Thijs is een sociaal mens en maakt snel vrienden. Hij vindt het leuk om in zijn vrije tijd met vrienden van school of volleybal af te spreken. Verder is hij heel eerlijk en beleefd. Als atleet is Thijs gedreven en streeft hij ernaar om steeds een betere versie van zichzelf te worden. Hij kan goed reflecteren op zichzelf en op zijn team en kan goed tegen stress. Hij vindt het belangrijk dat er een goede sfeer heerst in het team. 

Omdat Amerika dat als geen ander kan wilt hij daar een goede studie volgen en tegelijkertijd volleyballen op een university. Zijn droom is om ooit professioneel volleybal te spelen in Italië en fysiotherapeut te worden om andere atleten te kunnen helpen.  

“When it gets nerve wracking, I am able to keep calm and score the big points” 

Thijs van der Wal

Wil je graag meer zien van Thijs? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.