In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Niek Veldkamp, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Niek meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

De 17-jarige Niek komt uit Annen en tennist al 13 jaar. Niek komt uit een echte tennisfamilie en heeft zelf buiten tennis al veel verschillende sporten beoefend. Deze heeft hij echter achter zich laten liggen om zich volledig te focussen op tennis.

Niek is een eerlijke, rustige jongen die goed coachbaar is en feedback naar het hart neemt. Verder is hij door zijn ervaring in meerdere (team)sporten een echte teamplayer. Binnen tennis heeft Niek door zijn lengte een erg sterke forehand en service in petto. Nick is een sterke teamplayer door zijn wil om te leren die hij sterk overbrengt op zijn teamgenoten.

In Amerika wil Niek zich verder ontwikkelen en zijn grenzen verder verleggen. Ook denkt hij dat Amerika hem veel te bieden heeft door de combinatie van sporten op hoog niveau met een goede opleiding. Door deze ervaring wil hij later zo veel mogelijk uit zijn tenniscarrière halen en zo in de tenniswereld betrokken blijven.

‘’Als mijn coach iets tegen mij zegt wat ik verkeerd doe dan pak ik dit goed op en probeer ik het te verbeteren.’’

Niek Veldkamp

Wil je graag meer zien van Niek? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.