In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Mats Jansen daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Mats meer over zichzelf vertelt. 

Sports: Men’s Soccer

Entry semester: Fall 2025

Mats is 17 jaar, woont in Amsterdam en is een linksbenige voetballer, die zijn skills verder wilt ontwikkelen in Amerika.  

Toen Mats 5 jaar was, is hij begonnen met voetbal. Dit kwam omdat hij de sport op tv zag en toen had bedacht dit ook te willen doen. Mats is een open en sociale jongen en wil iedereen altijd graag helpen. Ook wil hij overal de beste in zijn, wat hem altijd tot het uiterste drijft op zowel school- en sportgebied.

In het veld is Mats een echte teamspeler en wilt altijd het beste voor het team. Zelf is hij goed coach baar, maar coacht hij ook graag zijn eigen teamgenoten. Hij is erg snel en speelt graag vooruit, dat maakt het een goede linksachter.

In Amerika hoopt Mats de beste versie van zichzelf te worden in sport en op persoonlijk vlak. Ook hoopt Mats veel vrienden te maken, veel mooie prijzen te winnen, het beste uit zijn teamgenoten halen en een goede sfeer binnen het team te creëren.  

 “I will always fight for the team and try to turn bad things in something positives”
Hester van der Lek

Wil je graag meer zien van Mats? Bekijk onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.