In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Pien Ruempol, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Pien meer over zichzelf vertelt.

Sport: Tennis
Entry semester: Fall 2023

Pien was er al vroeg bij als het gaat om tennislessen. Vanaf haar zesde is zij al actief op de vereniging waar de rest van haar familie haar voor was. Hockey heeft Pien ook gedaan in combinatie met tennis, hier trainde ze in totaal zeven keer in de week voor. Tegenwoordig is Pien fulltime aan het tennissen en geeft ze ook les. 

Naast het enthousiasmeren van haar teamgenoten en de kinderen die ze training geeft, gaat Pien makkelijk met mensen om. Op het eerste gezicht zal ze overkomen als een rustig en verlegen persoon, maar ze zal zich steeds meer voor je openstellen. Ze maakt graag nieuwe vrienden, maar vindt het belangrijk om haar oude vrienden dicht bij haar te houden. 

Als atleet is Pien iemand die stabiele wedstrijden speelt, zo krijgt ze geregeld te horen dat teamgenoten het fijn vinden om samen met haar te mogen dubbelen. Ze is een echte doorzetter, ze zal vechten voor haar punten en luistert goed naar haar coaches. 

Ik ben een stille kracht. Ik ben niet altijd op de voorgrond, maar je kunt altijd op mij rekenen.

Pien Ruempol

Pien studeert momenteel aan de Universiteit van Wageningen en volgt daar de bachelor Nutrition and Health.

Wil je graag meer zien van Pien? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.