In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Djimon de Groot, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Djimon meer over zichzelf vertelt.

Sports: Track & Field
Entry semester: Fall 2023

Djimon (2003) is al vanaf vroege leeftijd bezig met sport. Op zijn derde begon hij met zwemmen en daarna heeft hij direct voor atletiek gekozen. Hiermee volgde hij zijn ouders op die beide op atletiek hebben gezeten.

Wat Djimon zo speciaal maakt als persoon zijn zijn sociale vaardigheden. Vroeger was dat wel anders, hij praatte met bijna niemand maar tegenwoordig praat hij met iedereen. Hij is een doorzetter en probeert iedereen te helpen met het behalen van hun succes. 

Als sporter is Djimon een echte teamplayer, ook op de baan helpt Djimon zijn teamgenoten om succesvol te zijn. Ook creativiteit mag niet ontbreken, hij verzint allerlei oefeningen samen met de coach om de trainingen te blijven verbeteren. 

In Amerika wilt hij groeien en doorontwikkelen. Hij wilt sneller worden op de sprint en op de springonderdelen maar zijn grote doel is om meer dan 6000 punten te scoren op de meerkamp. 

“Ik zorg voor een goede sfeer en dat we zowel als team en als vriendengroep samen kunnen werken” 

Djimon de Groot

Wil je graag meer zien van Djimon? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.