In de spotlight van deze week: zusjes Jasmijn en Esmee met de Hofstra University in New York! Naast hockey-tweeling Peppe & Pleun mochten wij dit jaar nog een hockeyende tweeling toevoegen aan ons portfolio van atleten: en dat vinden we super bijzonder! Jasmijn en Esmee Verdoes versterken samen het hockeyteam van Hofstra University. 

Esmee en Jasmijn ruilde dit jaar Noordwijk in om samen te gaan studeren en hockeyen aan Hofstra University in Long Island, New York! Daarvoor hadden de meiden al hockeysucces in Nederland: zij promoveerde in zowel 2018 als 2019 met hun team naar een hogere klasse. Toen ze vervolgens allebei hun middelbareschooldiploma op het Leeuwenhorst College binnen hadden hield niets ze meer tegen: Jasmijn en Esmee zijn ready to go!

Ondanks corona is het schooljaar in Amerika tot nu toe goed bevallen, wij vroegen ze wat het allerleukste aan Hofstra University is en daar kwam dit enthousiaste antwoord op terug:

“Het leukste aan Hofstra University is sowieso de campus, de mooie gebouwen en bomen maken het hier zo mooi! Daarnaast zijn de mensen erg behulpzaam, ze helpen je met alles wat je nodig hebt. Dat merkte we ook in het team, ze hielpen ons met dingen voor school en onze kamer: daardoor voelde we ons meteen heel erg thuis en welkom. En we hebben ook nog eens de allerleukste coaches!”

Jasmijn en Esmee Verdoes – Slamstox-atleten

Hofstra University lijkt dus een hele goede match met onze Slamstox-tweeling. In dit artikel vertellen we je nog meer over deze mooie universiteit in Long Island. Dus benieuwd naar meer? Blijf lezen!

Campus

Zoals we van Jasmijn en Esmee begrepen hebben maken de mooie gebouwen en bomen van Hofstra University de campus zo bijzonder. Maar eh, wij kunnen nog wel iets bedenken: wie kan er nu zeggen dat ‘ie op 25 mijl van hartje New York City woont, studeert én sport? Jasmijn en Esmee dus! Het leven van een student-athlete…

Maar zoals inmiddels de meeste van jullie zullen weten gaat het leven van een student-athlete vaak gepaard met een druk schema, daarom zullen Jasmijn en Esmee niet iedere week de tijd hebben om een rondje over Times Square te doen. Jammer zou je denken? Nee hoor! Want zoals Jasmijn en Esmee zelf al aangeven, de campus zelf is ook erg indrukwekkend!

Hofstra University is opgericht in 1935, op basis van de erfenis van de rijke houtmagnaat William Sake Hofstra (te zien op de foto hiernaast) en zijn echtgenote Kate Mason Williams. De ouders van William waren geboren in het Friese stadje ‘Franeker’, maar emigreerde later naar Amerika. Het vroegere woonhuis van Kate en William was bekend onder de naam The Netherlands en is nu onderdeel van de campus. Het motto van de universiteit, ‘Je maintiendray’ is een afgeleide naar de bekende spreuk van Willem van Oranje ‘Ik zal handhaven’. Ook dit herinnert aan de Nederlandse invloeden op de Universiteit. Mooi stukje Nederlandse geschiedenis daar op Long Island dus!

De campus heeft in totaal 117 verschillende gebouwen! Hieronder vallen zo’n 35 gebouwen waar studenten wonen, 18 verschillende eetgelegenheden en 6 theaters. We horen jullie denken, 6?! Dat is meer dan in de meeste Nederlandse steden?! Klopt, maar het is dan ook niet voor niets dat Hofstra University jaarlijks honderden verschillende sociale, academische en culturele evenementen organiseert. Ook beschikt de universiteit over het ‘Hofstra Museum of Art’, het musem bevat een collectie van meer dan 5000 kunstwerken uit verschillende culturen van over de hele wereld. 

Naast een aantal mooie schoolgebouwen beschikt de Universiteit natuurlijk ook over een aantal mooie sportfaciliteiten, ze zijn immers ook het thuishonk voor de ‘Hofstra Pride’! Er zijn 14 ‘hoofdfaciliteiten’ te vinden op de campus die eigenlijk alle 14 erg indrukwekkend zijn. Een van de indrukwekkende stadions is het ‘James M. Shuart Stadium’ waar de lacrosse teams van de universiteit wedstrijden spelen. Het stadion biedt zitplekken voor 13.000 toeschouwers!

Maar ook de ‘Joseph M. Margiotta Hall’ is een bijzonder gebouw op de campus, het bestaat uit drie verschillende verdiepingen waar verschillende dingen te doen zijn: daarmee wordt dit gebouw gezien als het middelpunt voor het Athletische programma van de universiteit. Op een van de verdiepingen is een grote fitness te vinden, op een andere verdieping worden vaak recepties gehouden omdat het een panaroma view biedt op het Lacrosse stadion hierboven en op een andere verdieping is het theater te vinden!

Maar ook de hockeyvelden van Hofstra, waar Jasmijn en Esmee actief zijn, ziet er super uit! Sinds 2007 is het hockey complex helemaal vernieuwd en bevat het tribunes en een persbox. Op de foto hieronder is een luchtfoto gemaakt van het hockeyveld en de velden eromheen. Looks good!

De universiteit biedt nog veel meer moois dan het bovengenoemde, maar al die informatie kunnen wij in alleen deze university spotlight niet kwijt. Dus wil je graag meer zien van Hofstra University? Check onderstaand filmpje!

Sport

Op Hofstra University worden 21 varsity sports aangeboden. Daarvan worden 10 van de 21 teams ingevuld door de mannen met de volgende sporten: honkbal, basketbal, langlaufen, golf, lacrosse, voetbal, tennis, worstelen en indoor – en outdoor atletiek. Daarnaast zijn er 11 vrouwenteams, waar er geen vrouwenteams zijn in honkbal, langlaufen en worstelen, zijn die er wel in crosscountry, hockey, softbal en volleybal! Alle teams strijden in de NCAA Division-1 in de CAA (Colonial Athletic Association). 

De teams van Hofstra University worden dus de ‘Hofstra Prides’ genoemd. De kleuren van de universiteit zijn blauw, wit en goud. De mascottes van Hofstra Prides zijn vernoemd naar de Nederlandse oprichter van de universiteit en zijn vrouw ‘Willie en Kate Pride’. 

Het meeste succes zit bij het worstelteam van de universiteit. Een hele tijd geleden, in 1977, won Hofstra-worstelaar Nick Gallo het NCAA National Championship, daarnaast kreeg hij de titel voor ‘Most Outstanding Wrestler’ in de NCAA Divison 1. Recenter succes onder de worstelaars vond in 2006 en 2007 plaats. Toen werd Chris Weidman, voormalig Prides- worstelaar, tweemaal het NCAA Division 1 All American kampioenschap. Op dit moment is hij de huidige UFC middengewicht kampioen. Je ziet Chris op de foto hiernaast, what a champ huh! 

Het is je misschien opgevallen dat Hofstra geen American Football team(s) heeft, terwijl dit de grootste en meest winstgevende sport binnen Colleges in Amerika is! Er was van 1937 tot 2009 wel sprake van een American Football team, maar de sport werd in 2009 geannuleerd door te hoge kosten en een afnemende opkomst. Het geld dat eerst in American Football gestoken werd, werd vervolgens ergens anders weer goed gebruikt: het ging naar de oprichting van de medische school op de campus. 

Een andere grote Amerikaanse sport wordt wel fanatiek beoefend door de Prides: basketbal. Voor de basketbal-liefhebbers onder ons: benieuwd naar de highlights van het Men’s Basketball Team van Hofstra in 2020? Bekijk die in het filmpje hieronder. Go Prides!

Studie

Hofstra University biedt jaarlijks plek aan 10.804 studenten. Op de universiteit kan van alles gestudeerd worden. Benieuwd of de richting die jij graag op wilt ook aangeboden wordt op de universiteit? Check het hier! 

Jouw studierichting gevonden? Wie weet sta jij dan op een dag te popelen om je diploma in handen te nemen, net zoals de afgestudeerde op de foto hieronder. Want stiekem dromen we er toch allemaal van om een keer een toga aan te trekken en met klasgenoten die baret in de lucht te gooien? It’s all part of the American Dream!

Fun facts

Wist je dat…

  • Lou Berger, de schrijfster van Sesamstraat, afgestudeerd is aan Hofstra University?
  • Hofstra University eredoctoraten uitgaf aan Bill Clinton, Martin Luther King, Bill Clinton maar ook aan onze oud-minister Jan Peter Balkenende? Voor Jan-Peter werd dit in 2011 het 4e eredoctoraat, eerder krijg hij ze van de universiteiten van Tokio, Seoul en Boedapest. 
  • De sportteams van Hofstra University vroeger de onofficiele naam van ‘The Flying Dutchmen’ hadden?

Dat was ‘m weer, de university spotlight van deze week! Krijg jij nou ook geen genoeg van deze mooie universiteiten en bijzondere slamstox-atleten? En lijkt het jou leuk om, net als Esmee en Jasmijn, student-athlete te worden in de USA? Reach out!