Deze maand weer een nieuwe University Spotlight met aandacht voor Butler University. Een private universiteit waar twee van onze voetballers actief zijn in het mannenvoetbalteam. Op Butler University kunnen zij hun voetbalprestaties naar een hoger niveau tillen en daarnaast het hoogst haalbare uit hun studie halen. Joost de Schutter vertrok in de zomer van 2022 en Jan Quispel voegde zich afgelopen zomer bij het team.

“After the contact with the coach, I had a very good feeling. I really liked his vision of football. In addition, Butler is a very good university where I can develop well.” ~ Jan Quispel

Mooie woorden van Jan en goede redenen om naar Butler University te gaan. Wil jij de universiteit van Jan en Joost ook beter leren kennen? Lees dan snel verder!

Campus

Butler University ligt in de grote stad Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana. Een grote, maar bovenal leuke stad. Hiernaast een foto van het Monument Circle, het centrum van Indianapolis.

Het grootste gedeelte van je tijd zal je spenderen op de campus. Butler University biedt veel faciliteiten op de campus, dus het is hier goed vertoeven. Denk aan de academische gebouwen, studentenwoningen, eetgelegenheden en sportfaciliteiten. Als student-athlete is dat laatste natuurlijk heel interessant. De universiteit heeft verschillende indoor en outdoor sportvelden en fitnesscentra, waardoor jij je optimaal kunt ontwikkelen.

Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over huisvesting, want op de campus vind je genoeg mogelijkheden. Meer weten over de verschillende opties? Lees dan hier verder!

Sport

Aan colleg sporten geen gebrek bij Butler University. De mannen zijn actief in acht verschillende sporten: baseball, basketball, cross country, football, golf, soccer, tennis en track & field. De vrouwen zijn zelfs actief in tien verschillende sporten, namelijk basketball, cross country, golf, lacrosse, soccer, softball, swimming, tennis, track & field en volleyball.

Jan Quispel in actie voor Butler University

Zoals bij bijna elke universiteit, hebben ook de student-athletes van Butler University een bijnaam: bulldogs. Hier hoort natuurlijk een passende mascotte bij in de blauw witte universiteitskleuren. Maak kennis met Blue IV!

Studie

Bij Butler University studeren rond de 5.000 studenten, hierdoor is het een redelijk kleine universiteit. Dit betekent dat de colleges meer persoonlijk zijn en de docenten altijd bereid zijn om te helpen. 95% van de studenten geeft ook aan dat de docenten erg veel moeite in hun colleges stoppen. Erg positief dus!

Butler University heeft de volgende zes hoofdtakken voor hun studies:

  • Lacy School of Business
  • College of Communication
  • College of Education
  • College of Liberal Arts and Sciences
  • Colleges of Pharmacy and Hielth Sciences
  • Jordan College of the Arts

Met meer dan 60 majors die je kunt volgen, is er aan keuze geen gebrek! De meest populaire zijn Finance, Marketing en Public Relations. Benieuwd naar alle studies die je kunt volgen bij Butler University? Bekijk dan deze pagina eens!

Als het goed is heb je Butler University nu wat beter leren kennen. Denk je nu: “Ik wil net zoals onder andere Jan en Joost ook sporten en studeren in Amerika!”? Laten we dan eens kennismaken om te kijken naar jouw kansen!