Deze week in de spotlight: College of Charleston! Het nieuwe thuis van onze Slamstox golfer Nevill Ruiter. Hij vertrok deze zomer naar Amerika en is nu een Charleston Cougar!

Nevill is als 12-jarige begonnen met golfen als hobby, maar al snel wist hij dat hij hogerop wilde. Hij stopte met tennis en voetbal om de volgende stap te kunnen zetten en dit heeft hij zeker gedaan! Na het veroveren van een plek in het Nederlandse team U19, werd hij tweede in de Nederlandse jeugdkampioenschappen en won de Chech International Match Play Championship. Nu wil hij doorgroeien in Amerika! Zijn eerste doel is om in de World Rankings te komen en uiteindelijk in de top 100 staan. Deze uitdaging gaat hij aan bij the College of Charleston!

Nevill Ruiter

Zijn klik met de coach en de gezamenlijke ambities zorgde er uiteindelijk voor dat Nevill zijn ticket boekte naar Charleston. Zijn nieuwe coach heeft het volgende te zeggen over hem: 

“He is extremely competitive and self-motivated. He has already shown off his potential by winning national amateur championships in Europe. We have a great young man on his way to The College.”

Ben je benieuwd naar alle ins & outs van the College of Charleston? Lees dan gauw verder!

Campus

De naam geeft het al een beetje weg, maar the College of Charleston is gelegen in… jawel, Charleston, South Carolina. De universiteit is opgericht in 1770, wat het de oudste universiteit in South Carolina maakt. De stad staat bekend om zijn geschiedenis, architectuur, cultuur en zijn prachtige omgeving aan de kust. De campus ligt midden in het historische deel van de stad. The College of Charleston is daar erg trots op en terecht. Dit zorgt namelijk voor hele mooie plaatjes zoals hieronder: 

Campus – College of Charleston

Met maar liefst 240 verschillende student clubs is er genoeg gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en nieuwe ervaringen op te doen! Als student-athlete zal je het vooral druk hebben met je sport en studie, maar er is altijd ruimte om leuke activiteiten te ondernemen. ‘Downtown Charleston’ ligt op maar 20 minuten afstand van de supermooie stranden. Zo kan je in je vrije tijd er lekker op uit! Bekijk deze video hieronder om nog een beter idee te krijgen van de sfeer, de stad en de faciliteiten van the College of Charleston.

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Sport

Net als Nevill, worden de 300 andere student-athletes van the College of Charleston ‘Cougars’ genoemd. Op ‘game day’ kleurt de campus maroon en wit met fans. Ze kunnen komen kijken naar 19 verschillende sportteams, waaronder het golfteam van Nevill. Alle sportteams spelen in NCAA Division I in de Colonial Athletics Assosiation (CAA). 

Kijk hieronder hoe ‘game-day’ eruitziet bij the College of Charleston: 

Iets wat the College of Charleston onderscheidt is het feit dat ze geen American football team hebben. Hierdoor blijft er veel ruimte over voor de ontwikkeling van andere sporten. En dus ook letterlijk ruimte voor mooie atletische faciliteiten! Zo heb je de TD Arena, waar de mannen en vrouwenteams van basketbal en volleybal worden aangemoedigd door ruim 5100 fans. 

TD Arena – College of Charleston

Daarnaast staan er bij Patriots Point Athletic Complex hele vette faciliteiten voor baseball, softball, soccer en tennis. Ze hebben allemaal een eigen stadion. Er is ook nog een schitterend sailing complex die zich bevindt bij de Patriots Point haven. 

J. Stewart Walker, Jr. Sailing Complex – College of Charleston

Diversiteit is een van de kernwaardes van de sportteams van the College of Charleston. Dit zie je terug in de variatie in de Cougar student-athlete groep. Ze vertegenwoordigen 26 verschillende landen met allerlei verschillende achtergronden. Ook in het golfteam van Nevill zijn 5 van de 7 spelers niet Amerikaans. Hij speelt samen met spelers uit Canada, Duitsland, Schotland en Zuid-Afrika. 

Net zoals veel andere Amerikaanse universiteiten hebben de Cougars een fight song. Nevill is al aan het oefenen om hem mee te kunnen zingen! Hieronder vind je het refrein van het lied: 

Wil jij heel het liedje kennen? Klik hier om hem helemaal te beluisteren

Studie

Uiteraard moeten student-athletes ook studeren. Naast je sport, gaat veel van je tijd ook in je studie zitten. The College of Charleston is een ‘public university’ met een divers aanbod aan opleidingen, onderverdeeld in 6 verschillende takken: 

  • Arts
  • Business
  • Education, Health and Human Performance
  • Humanities and Social Sciences
  • Languages, Cultures and World Affairs
  • Sciences and Mathematics

In deze takken worden 64 majors en 82 minors aangeboden. Daarnaast zijn er nog 22 master’s degree programs. The College of Charleston heeft 800 docenten die zich vol inzetten om het beste in hun studenten naar boven te halen. Met een student-faculty ratio van 14,5:1 kan je dus, naast je sport, ook academische successen behalen. Wil je nog meer informatie over de opleidingen van the College of Charleston, klik dan hier

We sluiten af met een van de mooie tradities van The College of Charleston: de diploma-uitreiking. Bij de meeste universiteiten dragen ze graduation robes en caps, die je vast wel eens voorbij hebt zien komen in Amerikaanse films. Wanneer je aan het eind van je Amerikaanse avontuur afstudeert bij the College of Charleston, dan draag je een witte jurk of een wit jasje. Als student-athlete krijg je er nog een mooie maroon kleurige sjerp bij. Daarmee onderscheidt deze Universiteit zich wel echt! Kijk hieronder maar eens hoe mooi iedereen erbij loopt!  

Graduation – College of Charleston

Denk je nu: “Dit Amerikaanse student-athlete avontuur wil ik ook aangaan!”? Neem dan contact met ons op, dan gaan wij dat samen met jou regelen!