Iedere week zetten we een bijzondere universiteit in de spotlight en ook voor deze week hebben we weer een bijzondere voor jullie uitgezocht! De University of New Hampshire (UNH) ligt er niet alleen mooi bij, maar heeft ook nog eens twee Eindhovense Slamstox-athletes binnen hun team van student-atleten!

We hebben het over de Eindhovense Hockeysters Bloem van den Brekel en Lindsay Lee. Bloem en Lindsay hockeyden allebei bij de Eindhovense topclub Oranje-Rood voordat zij transformeerde tot UNH Wildcat! 

Bloem maakt sinds augustus 2017 al onderdeel uit van de Wildcats, zij studeerde daarvoor eerst een jaar in Nederland. Haar hockey carrière in Nederland was al ‘impressive’ zoals de Amerikanen zouden zeggen: ze speelde voor Oranje-Rood, op het hoogste niveau van Nederland. En ohja, daar was ze ook nog eens een van de topscoorders! Inmiddels staat ze als senior student-athlete op het hockeyveld. We vroegen Bloem het meest bijzondere van haar school samen te vatten in 1 zin, en dat deed ze:

‘What I like best about UNH besides my amazing field hockey family is that it is close to mountains and beaches and that our campus looks gorgeous all year long.’
Bloem van den Brekel, Slamstox-athlete

Vanaf dit schooljaar is Bloem niet de enige Eindhovense op de hockeyvelden van de Wildcats. Lindsay volgt nu namelijk de voetstappen van Bloem in een mooie carrière als student-athlete bij New Hampshire. Nadat Lindsay haar middelbareschooldiploma behaalde hield niets haar meer tegen: ze is meer dan klaar voor het Amerika-avontuur! De resultaten van Lindsay moeten nog even op zich laten wachten, wegens Corona worden er nu geen wedstrijden gespeeld door de Wildcats. Maar, Lindsay zou Lindsay niet zijn als ze niet van iedere situatie het beste maakt. Zo plaatst ze onderstaande vrolijke foto op Instagram: freshmen, fresh masks!

En zo is het Lindsay, we zetten de Wildcats over een jaar gewoon nog een keer in de Spotlight! To be continued, dus…

Lindsay verteld het volgende over haar eerste indrukken op haar nieuwe universiteit:

“Mijn indruk van UNH was dat de campus veel mooier was dan ik had verwacht! Verder ben ik ook zo goed ontvangen door mijn team. Ik ken ze nu ongeveer een maand maar het voelt alsof ik ze al zo veel langer ken, het is echt mijn familie geworden hier.”
Lindsay Lee, Slamstox-athlete

Benieuwd naar de campus van deze Eindhovense toppers? Lees dan vooral nog even verder!

De campus

Het thuishonk van de Wildcats en alle andere 15.000 studenten van UNH bevindt zich in Durham New Hampshire. Bij Durham zullen misschien niet al te veel bellen gaan rinkelen, maar de locatie is echt te gek! De campus ligt namelijk op slechts een uur rijden van wereldstad Boston, de prachtige natuur van de White Mountains en de ruige Atlantische Oceaan. 

Omdat de campus omgeven is door mooie natuur worden er veel outdoor-activiteiten aangeboden voor studenten. Denk hierbij aan hiken, paddleboarden en klimmen. Als student-athlete is een lichamelijk zwaar en actief programma heel normaal. Om dan op al je vrije dagen te gaan hiken en klimmen wordt misschien te veel van het goede. Maar een dagje Boston lijkt ons het andere uiterste, toch? Hebben jullie goed bekeken, Bloem en Lindsay!

Op de campus zijn zowel mooie sport- als studiefaciliteiten te vinden. Het grootste sportstadion is de ‘Towse Rink’ arena. Hier is plek voor 6501 supporters die de mannelijke en vrouwelijke ice-hockey teams aanmoedigen!

Wil je meer zien van de campus van UNH? Check dan de virtual tour!

Sport

De Wildcats komen uit in de NCAA Divison 1 en spelen bijna allemaal in de America East Conference. In totaal zijn er 7 mannenteams en 11 vrouwenteams. De Wildcats wonnen twee keer het NCAA Nationale Kampioenschap: een keer door het vrouwelijke lacrosse team en de andere keer het vrouwelijke hockey team. 

De kleuren van de wildcats zijn, zoals je wellicht inmiddels al gezien hebt, blauw, wit en grijs. Tijdens de wedstrijden kleuren de tribunes in dé kleuren voor de Wildcats. Dit gaat dan ook bijna altijd onder aanmoediging van de twee mascottes van UNH: Wild E Cat en Gnarlz. Hoe ze op deze namen gekomen zijn? Wij hebben ook geen idee!

‘On to Victory’, de fight song van de Wildcats! Dit lied wordt, samen met een aantal andere vaste kreten en liedjes, hard meegezongen door de tribunes bij de sportwedstrijden. 

On to victory,

our team will fight and, do or die,

old New Hampshire’s here,

we’ll raise our banners high.

For alma mater dear,

New Hampshire, fight with all your might!

On to victory,

forever blue and white!

Naast de te gekke fightsong en mascottes heeft UNH nog iets bijzonders: Professionele cheerleaders! Deze groep atleten werd eerste in de ‘All Girl Dvision 1’ in 2017. Zij haalden hier 101 uit 105 punten, de hoogste score van alle 22 teams

Buiten de varsity teams worden er ook andere sporten aangeboden waar studenten zich mee bezig kunnen houden: frisbee, schieten, skiën en snowboarden, zeilen, taekwondo en nog veel meer. Zo ook ‘Woodmen’, een bijzondere sport die wat extra uitleg nodig heeft vonden wij. Het ‘UNH Woodsmen Team’ is een door de universiteit erkende sportvereniging en wordt gesponsord door de school. Ze zijn zelfs al meer dan 40 jaar een team! De competities worden gehouden in het Noordoosten van Amerika en zelfs in Canada. Acitiviteiten die door de teams uitgevoerd moeten worden zijn zagen, hakken, bijl werpen, hout rollen en andere traditionele vaardigheden. Het is zelfs zo dat teamleden binnen UNH hebben deelgenomen aan professionele houthakkerscompetities! Bestaat die competitie? Ja die bestaat! Zo zie je maar, voor ieder wat wils bij UNH!

Studie

De campus is verdeeld over 8 locaties, die bieden samen meer dan 2000 opleidingen aan in meer dan 100 verschillende vakgebieden. Naast deze aangeboden opleidingen vindt de universiteit het belangrijk dat haar studenten het echte studentenleven ervaren: daarom zijn er in totaal meer dan 250 studentenverenigingen onderverdeeld in verschillende vakgebieden en interesses. De school heeft de volgende hoofdcategorieen opgesteld:

  • Business & Economics
  • Engineering
  • Health & Human Services
  • Law
  • Liberal Arts
  • Life sciences
  • Marine science
  • Public Policy

Weet je nog niet wat je wilt studeren? Je bent niet de enige! ‘Undeclared’ is namelijk de meest populaire major binnen UNH! Hier word je persoonlijk begeleidt en maak je kennis met veel verschillende vakgebieden, zo kom je er uiteindelijk achter wat het beste bij jou past. Bekijk hier de lijst met aangeboden opleidingen.

Ten slotte is UNH terug te vinden in verschillende rankings: zo zijn de meeste duurzame universiteit en staan ze in de top 3 van ‘Top-Tier Research Universities’. 

Wil jij, net als Bloem en Lindsay, ook student-athlete worden op UNH? Of wil je graag wat extra informatie? Reach out to us!

Heb je onze ‘Catching up with…’ video met Bloem en Lindsay al bekeken? Je vindt m hier!