Deze week in de spotlight: Montana State University en Daan van Dijk! Het tennistalent uit Bergen dat nu al op de 122e plek van de Nederlandse ranglijst staat, competitie in de hoofdklasse speelt, altijd bij de topspelers van zijn leeftijd zat en is sinds vorige week onderdeel van de Montana State Bobcats!

Een mooie nieuwe stap in de tennis- en schoolcarrière van deze harde werker. Zijn keuze viel in 2020 op Montana State University nadat hij de universiteit bezocht had en zijn teamgenoten ontmoet had. Hieronder verteld Daan waarom hij voor MSU koos:

“I chose Montana State University because coach Trey and I have the same vision for the team’s future and my personal development. Another advantage is the beautiful environment in Bozeman and the opportunity to play in a team full of great guys!”
Daan van Dijk – Student-athlete

Ook het MSU Bobcats Men’s Tennisteam is trots en enthousiast over de komst van Daan binnen het team. Ze schreven er dit artikel over. Go Cats Go!

Wil je meer weten over Daan’s nieuwe universiteit in Bozeman, Montana? Lees hieronder meer!

Campus

MSU is de grootste universiteit van de staat Montana, de campus is verdeeld over 470 hectare. Ter vergelijking: dat zijn bijna 1000 voetbalvelden aan elkaar! Op die duizend voetballen aan campusgrond komen ieder jaar bijna 17.000 studenten sporten, studeren en vooral ook plezier maken. De campus is ontstaan in 1893 als school specifiek gericht op landbouw. Het studentenaantal destijds? 8! Bizar he?! De campus ligt er supermooi bij, zie de locatie van MSU hieronder!

Momenteel verblijven ongeveer 4200 studenten op de campus in de studentengebouwen, waarvan zo’n 70% freshmen zijn. Er zijn in totaal 12 studentenclubs actief die studenten helpen bij allerlei verschillende dingen maar ook leuke evenementen organiseren. Daarmee wordt de campus een plek voor iedereen!

De campus van MSU beschikt over een aantal mooie sportfaciliteiten, want er moet uiteraard goed gezorgd worden voor de Bobcats.

 • Het grootste stadion op de universiteit is het ‘Bobcat Stadium’, er is plek voor 17,000 toeschouwers. Daarnaast zijn in het stadion nog skyboxen, een stadionclub en persruimte te vinden. De sfeer is er geweldig! Check het stadion op de foto hieronder.
 • Het ‘Brick Breeden Fieldhouse’ is een andere bijzondere faciliteiten op de campus, het is hét centrale punt voor de Bobcats. Er worden evenementen georganiseerd waaronder ook concerten met een serieus grote omvang. Er worden ook basketbal en atletiekwedstrijden gehouden. Bekijk het Fieldhouse hieronder, cool toch?!
 • Een ander onderdeel van de campus is MSU’s ski facility, een faciliteit die zomaar niet iedere universiteit op z’n naam heeft staan! De ‘Alpine & Nordic’ teams van de universiteit beschikken over een van de beste locaties in het land waarop ze het hele seizoen kunnen trainen, ‘The Big Sky Region’ in Bozeman. Ook is het de plek waar de volgende NCAA-kampioenschappen van de sport gehouden worden.

Bijzondere onderdelen van de mooie campus in Montana, maar er is nog heel veel meer moois te zien! Ben je hier benieuwd naar? Check out de ‘facility page’ van MSU!

Sport

De MSU Bobcats, zo worden de varsity teams van de universiteit genoemd. Er zijn in totaal 15 varsity teams met 350 student athletes, waaronder Daan dus! De teams doen mee binnen de NCAA Division 1 in de Big Sky Conference. MSU’s grootste rivaal zijn de ‘Grizzlies’ van de universiteit van Montana. Beiden zijn al jaren lid van de Big Sky conference, iedere wedstrijd tussen de twee scholen is spannend en drukbezocht!

De universiteit heeft al meerdere nationale kampioenschappen op hun naam staan waarvan de meesten zijn bemachtigd door het Rodeo-team! Een bijzondere sport binnen het student-athlete landschap. Ook het American Football team wist 3 keer de titel te bemachtigen en ook het mannelijke basketbalteam heeft 1 titel op hun naam staan.

De universiteitskleuren zijn blauw met goud en de mascotte van de universiteit heet ‘Champ’. Je ziet ‘m op de foto hiernaast. Champ zorgt er samen met de Spirit Squad voor dat er genoeg sfeer is bij iedere sportwedstrijd. Daarnaast wordt onderstaande Fight Song luidkeels meegezongen door iedereen in het publiek, wanneer een wedstrijd gespeeld wordt in het Bobcat Stadium kunnen dat er dus zomaar 17,000 zijn!

“Stand up and cheer,
Cheer long and loud for dear Montana State
For today we raise
The blue and gold to wave victorious
Our sturdy band now is fighting
And we are sure to win the fray
We’ve got the vim, we’re here to win
For this is dear Montana State!”

Rodeo, een college sport die we niet vaak voorbij zien komen. MSU heeft een lange historie binnen deze sport waar ze trots op zijn. Al 30 jaar organiseert de universiteit het ‘College National Finals Rodeo’ toernooi. De Bobcats wonnen 8 nationale titels, 32 individuele titels en meerdere regionale titels binnen de Big Sky competitie.

Bekijk hier de te gekke video die MSU in 2017 maakten voor het 125-jarige bestaan van de universiteit. Het laat onder andere de sportsfeer op de universiteit mooi zien!

Wil je meer zien van de sportteams op MSU? Check out de atletische website!

Studie

MSU biedt 51 bacheloropleidingen, 41 masteropleidingen en 18 doctorale opleidingen aan. Whut?! Ja, echt waar. De hoofdcategorieën binnen het schoolprogramma zijn als volgt:

 • College of Agriculture
 • College of Arts and Architecture
 • College of Business
 • College of Education, Health & Human Development
 • College of Engineering
 • College of Letters and Science
 • College of Nursing

De gehele lijst met opleidingen vind je hier.

We hebben hier nog een aantal quick facts over de universiteit voor je op een rijtje gezet. Wist je dat..

 • Het gemiddelde GPA op MSU 3.57 is?
 • De gemiddeld ACT-score op MSU 25 is?
 • De gemiddelde SAT-score op MSU 1234 is?
 • Er jaarlijks bijna 7000 studenten naar de universiteit komen waarvan 350 student-athletes?

Wil jij nu, net als Daan, ook studeren op MSU? Of wil je meer weten over het leven van een student-athlete? Reach out, dan bekijken we samen jouw mogelijkheden!