Deze maand duiken we in Georgia Gwinnett College. Deze universiteit ligt in Lawrencville, Georgia. De school staat bekend om zijn moderne faciliteiten en inspirerende leeromgeving, waar ruim 12.000 studenten studeren. Uiteraard biedt Georgia Gwinnett College ook diverse sportmogelijkheden aan. Welke dat zijn? Lees snel verder en kom erachter.

Campus

De campus van Georgia Gwinnett College bevindt zich op een mooi, fris groen uitgestrekt terrein. Je ziet door alle bomen bijna het nabijgelegen bos niet meer. Ook zijn er uitstekende faciliteiten zoals sportvelden en fitnesscentra voor iedereen. Er wonen slechts 1000 studenten op de campus, in de directe omgeving van de campus woont de rest. Reistijd is dan ook verwaarloosbaar.

Georgia Gwinnett College ligt dichtbij de grote stad Atlanta. Dat is een van de meest levendige steden in het zuiden van Amerika. Hiervoor moet je nog wel een halfuurtje rijden, maar voor Amerikaanse begrippen is dat eigenlijk niets. In Atlanta kan je genieten van de bruisende sfeer. Er zijn verschillende culturele activiteiten te doen zoals musea en theaters. Maar er zijn ook winkelcentra en restaurants waar je je goed kunt vermaken.

Wist je bovendien dat deze universiteit de thuisbasis is van een van de grootste openluchtamfitheaters van de regio? Hier vinden veel verschillende optredens en concerten plaats. Een mooie ervaringen voor alle studenten daar.

Sport

Georgia Gwinnett College biedt verschillende sporten gaan. Ze staan bekend als de Grizzlies en staan ingeschreven bij de sportbond, NAIA. Er zijn per zowel bij de mannen als vrouwen, maar drie sporten die worden aangeboden bij Georgia Gwinnett College. Bij de mannen zijn dat soccer, baseball en tennis. Bij de vrouwen soccer, softball en tennis. Op dit moment is er nog geen Slamstox Student-Athlete actief bij deze universiteit. Wie weet ben jij wel onze eerste topper die naar Lawrenceville gaat?!

Het Grizzly Athletics Compex dient als het kloppende hart van de sportactiviteiten op de universiteit. Over het hele complex verspreid kunnen ruim duizend medestudenten jou aanmoedigen in de jacht naar de winst. Want dat vinden ze in Amerika belangrijk: dat je de universiteit goed representeert in de sportcompetities! En dat lukte sommige teams al aardig in het verleden. Zo wonnen beide tennisteams in 2023 de nationale titel in de NAIA.

Studie

Er zijn verschillende studierichtingen die je kan volgen bij Georgia Gwinnett College. De school biedt vierjarige opleidingen aan, waarmee studenten hun bachelor’s degree kunnen behalen. De meest populaire studies zijn:

  • Business Administration
  • Psychology
  • Information Technology
  • Biology
  • Criminal Justice

Wist je dat?

Wist je dat Georgia Gwinnett College een relatief jonge instelling is? De school is opgericht in 2005 en kent door het jonge karakter een erg diverse studentenpopulatie. Dat komt ook omdat de universiteit er alles aan doet om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden voor haar studenten. Hierdoor is ze goed toegankelijk.

Wist je dat Georgia Gwinnett College bekend staat om haar sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. De universiteit organiseert verschillende initiatieven zoals gezondheidsbeurzen, educatieve workshops en culturele festiviteiten.

Wist je dat Georgia Gwinnett College de nadruk legt op technologie in het onderwijs? De universiteit maakt vaak gebruik van technologische tools en innovatieve leermethoden. Dit doen ze om studenten beter voor te bereiden op de steeds digitaliserende wereld.

Nu weet je hopelijk wat meer over Georgia Gwinnett College! Naast deze NAIA-universiteit zijn er natuurlijk nog véél meer scholen waar jij sport en studie kan combineren. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van sport en studie in Amerika? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder om jouw mogelijkheden te bespreken.